„Tigrii” au părăsit dramatic Cupa

CS United Galați a pierdut în penultimul minut duelul din sferturile de finală cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, scor 1-2 (0-0)

Putem căuta scuze după eșecul de sâmbătă seară, dar cavalerii nu trebuie să se văicărească. Chiar dacă, așa cum am făcut-o și anul trecut, investițiile de la gruparea ciucană sunt de neegalat în fotbalul de sală din România. Totuși, ca să nu părem abia aterizați în fenomen, United fiind vicecampioana ultimelor trei sezoane de Liga 1, am remarcat și ne-a rămas gustul amar al deciziilor inechitabile din repriza secundă. Cel puțin două dintre faulturile dictate împotriva gălățenilor, care au grăbit dictarea acelui 10 metri otrăvit, nu pot fi trecute cu vederea de un ochi iscusit, mai ales când situații similare, cu vizitatorii în prim-plan, au fost grațiate de arbitri.

Imperial Wet Miercurea Ciuc, campioana în exercițiu, a avut două bare la șuturile lui Rakic și Pânzaru (United, doar una, prin Obadă, la capătul unui contraatac-fulger) și a derulat mai multe faze clare de gol, a marcat prima, prin același Rakic, care a finalizat din stânga o acțiune rapidă de atac, și a lăsat impresia, ca la box, că poate câștiga la puncte. Portarul face, însă, parte din ecuația unui grup, iar paradele junelui Dinicuță (este născut în anul 2000, un copil foarte talentat și inimos!) nu umbresc sub nicio formă prestația colegilor săi. Dini le-a păzit spatele, iar oamenii din câmp au avut la rândul lor ocazii de a mai marca. Păcat că n-a ieșit mai mult!

Au făcut-o și dunărenii o dată prin Cireș, care a trimis tare în plasă din centrarea-covrig a lui Lașcu, acesta plecând lansat pe banda stângă, spre surprinderea harghitenilor. În mod normal, duelul de sâmbătă s-ar fi decis în prelungiri sau – de ce nu? – la loviturile de departajare, United absorbind minute bune presiunea de a nu comite a șasea greșeală colectivă. Aceasta din urmă, care a dus la penaltiul decisiv, este incontestabilă, iar Rakic a avut destul sânge rece să închidă tabela cu o execuție bine plasată. E o înfrângere dureroasă, dar ne vom ridica și țintim calificarea într-o nouă finală de campionat. Forza, United!

CS UNITED GALAȚI – IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC 1-2 (0-0)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Cireș 32 | Rakic 29, 39p
UNITED: Grigoraș, Păduraru, Dinicuță – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Ignat, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
IMPERIAL WET: Victor Lopez, Dospinescu – Küsmödi, Rakic, Savio, Cr. Matei, Covaci, Prsic, Fl. Matei, Iszlai, Pânzaru, Hadnagy, Deco, Sasse. Antrenor principal: Cosmin Gherman. Antrenor secund: Levente Ferencz.
Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc (ambii din Iași). Rezervă: Cezar Georgian Ionescu (Buzău). Observator: Gabriel Gherman (București).

#Futsal #CupaRomâniei #UnitedImperial
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer