În amintirea derbiurilor de odinioară

United Galați a accelerat abia după pauză pentru a câștiga la scor jocul cu Autobergamo Deva, 9-2 (2-0), în etapa 13 a campionatului

Afișul United – Autobergamo trezea mereu suflarea futsalistică din România, specialiștii afirmând că finala din 2017, câștigată de hunedoreni cu 3-2 la general, a fost cea mai spectaculoasă și deopotrivă dramatică din istoria fotbalului în sală din țara noastră. Gălățenii, vicecampionii ultimelor trei sezoane, au rămas în tranșee și speră la supremație și în stagiunea curentă, în vreme ce echipa din Deva mai este, din nefericire, doar o tânără și talentată grupare părăsită de pretenții.

Cotați cu șanse bune la câștigarea campionatului Under 19, băieții de la Autobergamo au intrat cu mult curaj în duelul cu “tigrii” lui Florin Ignat și doar neșansa le-a refuzat unul sau două goluri în primele 20 de minute. Adversarii, mult mai experimentați, punctaseră prin Obadă, cu o torpilă de la 13-14 metri, și Tacot: lat din fața porții, după o minune de centrare semnată de Obadă. Ar fi putut marca și Cireș, însă de patru ori a ratat în situație de unu la unu cu Iancu.

Revenirea de la cabine a adus instant încă un gol, antrenorul-jucător al gazdelor finalizând de lângă bară o fază consistentă de atac, iar devenii au răspuns prin Toader, scăpat singur cu portarul Dinicuță. Totuși, terenul era mai înclinat decât în prima parte, iar Ignat, pentru 4-1, marca golul meciului, gol de autor. A luat mingea în custodie de la mijlocul terenului, a driblat tot și l-a lobat pe fostul coleg de națională, publicul savurând la intensitate maximă această bijuterie.

Junele Boșneagă a continuat show-ul cu o dublă – șut plin din 7 metri, apoi o finalizare simplă, după un assist al lui Cireș – și întreaga echipă a pus apoi umărul pentru ca Burdujel, căpitanul dunărenilor, să înscrie. De fapt, să-și corijeze eroarea de la autogolul care a dus scorul la 6-2. Burdu și Cireș, cu o dublă, aveau să desăvârșească alte trei faze-șnur ofensive ale “tigrilor” pentru un 9-2 de efect. Urmează deplasarea la Clujana, apoi marele sfert de Cupă cu Imperial Wet.

CS UNITED GALAȚI – AUTOBERGAMO DEVA 9-2 (2-0)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați – 13 februarie 2020
Au marcat: Obadă 5, Tacot 15, Ignat 21, 22, Boșneagă 27, 28, Cireș 36, 39, Burdujel 38 | Toader 22, Burdujel 29 autogol
UNITED: Grigoraș, Păduraru, Dinicuță – Obadă, Tacot, Cireș, Burdujel, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Ignat, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
AUTOBERGAMO: Iancu – Toader, Grosu, Budai, Otero, Pieptea, Vesa, Kovacs, Bureană. Director tehnic: Adrian Moț. Antrenor principal: Lucian Nicușan.
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Ionuț Smeu (Brăila). Rezervă: Andrei Mihălcuț (Iași). Observator: Bogdan Sorescu (Pitești).

#Futsal #Liga1Futsal #UnitedDeva
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer