De ce futsal?

Conform unui studiu al Universităţii din Liverpool, jucătorii de futsal beneficiază de atingerea mingii de şase ori mai des pe minut decât jucătorii care joacă fotbal.

Natura mingii promovează stăpânirea ei şi suprafaţa interioară accelerează jocul, unul rapid şi intens, cu timp limitat pentru luarea deciziilor. Unghiurile şi spaţiile domină jocul, în timp ce jucătorii îşi dezvoltă creativitatea şi viziunea, acestea ajutându-i să paseze şi să se mişte ca grup. Implicit, se dezvoltă inteligenţa jocului. Pe scurt, futsal reprezintă vârful de gamă al fotbalului modern, jucat în formatul 4+1, pe teren redus.

“Atunci când eram copil în Argentina, am jucat futsal pe străzi şi pentru clubul meu. Era foarte distractiv şi m-a ajutat cu adevărat să devin cel care sunt azi.”

Lionel Messi, (FC Barcelona și Naționala Argentinei)
messi

“Orice băiat din Brazilia a început cu futsal – eu, Oscar, David Luiz, Ramires, Neymar, Ronaldinho, Ronaldo, Robinho – toţi.”

Lucas Piazon, (Chelsea FC)
piazon

În Brazilia, futsal oferă fundamentul dezvoltării pentru numeroşi fotbalişti. Ronaldo, Robinho, Ronaldinho şi Neymar s-au dezvoltat toţi ca fotbalişti jucând futsal, iar tehnica şi creativitatea acestor jucători sunt vizibile, derivând din mediul practicii atente la care aceştia au fost expuşi. Într-o academie braziliană specifică, 3 zile pe săptămână sunt dedicate futsalului. Atât în Brazilia, cât şi în Spania, futsalul este o parte din curriculumul de educaţie fizică din şcolile primare.

La CS United, considerăm că futsalul poate oferi platforma ideală pentru dezvoltarea tuturor fotbaliștilor ambițioși.
La CS United credem că pot fi formați astfel de jucători creativi, deci artistici.

Utilizăm futsalul drept un instrument de dezvoltare pentru fotbal şi credem că avantajele din futsal creează jucători de încredere, experţi tehnici, inteligenţi. De la jucătorii cărora le place, pur şi simplu, să joace şi le place să fie implicaţi, la jucătorii care doresc să se dezvolte la potenţial maxim, credem că prin futsal putem oferi fundamentul perfect pentru dezvoltarea fotbalului.

Prin crearea a două căi de dezvoltare pentru jucători, programul nostru le permite jucătorilor să înveţe aspectele fundamentale ale fotbalului pe un teren de futsal care îmbunătăţeşte până la urmă performanţa fotbalului. Oferim căi de ieşire în futsal pentru cei care doresc să continue jocul şi oferim o cale de dezvoltare pentru cei care doresc să continue cu fotbalul şi să se dezvolte ca jucători de fotbal.

Credem că modul nostru de dezvoltare le oferă jucătorilor şansa de a se dezvolta atât în futsal, cât şi în fotbal, maximizând experienţa de învăţare a jucătorului pe durata etapei fundamentale de învăţare.

DESCARCA REGULILE JOCULUI DE FUTSAL