Spre o nouă finală de campionat

United a câștigat deplasarea de la Călărași, prima din play-off și nu foarte comodă, scor 6-3 cu Dunărea, deținătoarea Cupei României

Nu este trufie gratuită, vicecampionii României au toate motivele să se gândească la un nou ultim act de Liga 1 – ar fi al patrulea consecutiv – după succesul de sâmbătă după-amiază, de la Călărași. În fieful Dunării, pe un teren atipic (notă: nu este parchet, așa cum se obișnuiește în futsal), “tigrii” s-au trezit conduși cu 2-0 după un sfert de oră efectiv de joc. Plugaru deschisese balul cu un șut în colțul lung, iar Krstic l-a lobat fără menajamente pe Dinicuță. La o săptămână de la frustrantul eșec cu Miercurea Ciuc, elevilor lui Florin Ignat le pica un subiect foarte greu, o ecuație care se complicase pe parcurs.

Tehnicianul-jucător al gălățenilor a cerut brusc time-out și blackout-ul băieților de la United s-a risipit ca prin minune, vizitatorii reveneau la setările din fabrică. Obadă a dansat în fața unui adversar năucit și a trimis o torpilă sub bara porții apărate de primul portar al naționalei României, apoi același jucător al Galațiului și-a căutat cu o pasă sigură unul dintre colegii de națională. Tacot, căpitanul Moldovei, a punctat pentru 2-2, iar jocul se încingea pe măsura așteptărilor. După pauză, cu motoarele încălzite, vicecampionii au scos un penalti: unul dintre apărătorii Dunării a comis henț la un șut al lui Lașcu și Mimi Stoica, omul care poartă banderola naționalei României, a transformat fără emoții.

Cea mai frumoasă fază a meciului a fost creată de Obadă și Tacot, un-doi-ul lor pentru al treilea – acesta fiind Crișan, care a și finalizat de la bara a doua – fiind de un dinamism și de o precizie încântătoare. Părea să fie gata duelul la 4-2, dar localnicii s-au încăpățânat să umble la scor. Și ce gol a reușit Plugaru, un voleu de arte marțiale, din cornerul lui Tomescu! Euforia echipei lui Marian Șotârcă a fost retezată cu aproape zece minute înainte de final, viclenia lui Crăciun, scăpat singur spre poartă, păcălindu-l pe Galan, care l-a faultat din poziție de ultim apărător. Om în minus pentru gazde, preț de o fază fixă, și lovitură liberă tratată cu maximă seriozitate de “tigri”. Lașcu a simulat șutul direct, Toniță i-a ieșit în întâmpinare, însă balonul o zbughise deja spre Tacot, care marca nestingherit.

Fără Burdujel, rămas pe margine din cauza unei accidentări, Lașcu, unul dintre cei mai vechi componenți ai echipei noastre, a făcut 6-3 la capătul unei alte acțiuni spectaculoase. Servit cu o diagonală de manual, șeptarul echipat în roșu a avut timp să aștepte secunde de vulnerabilitate a goalkeeper-ului călărășean: fără să clipească i-a trimis mingea printre picioare pentru un scor care părea de neatins după primele 15 minute ale jocului. Play-off-ul poate oferi surprize. Cu toate acestea, United are dreptul să spere la o nouă finală de campionat.

FUTSAL DUNĂREA CĂLĂRAȘI – CS UNITED GALAȚI 3-6 (2-2)
Sala Polivalentă Ion C. Neagu, Călărași – 29 februarie 2020
Au marcat: Plugaru 3, 28, Krstic 15 | Obadă 16, Tacot 17, 31, Stoica 24p, Crișan 26, Lașcu 36
DUNĂREA: Toniță – Movileanu, Tomescu, Vârlan, Plugaru, Krstic, Șotârcă, Aramă, Arhire, Galan, Nițu. Antrenor principal: Marian Șotârcă. Antrenor secund: George Tomescu.
UNITED: Grigoraș, Neacșu, Dinicuță – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Lașcu, Ignat, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Cezar Georgian Ionescu (Buzău). Rezervă: Ionel Boharu Predescu (Buftea). Observator: Marius Mititel (București).

#Futsal #Liga1Futsal #PlayOff #CalarasiUnited
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer