“Suntem în elita futsalului!”

Antrenorul Florin Ignat este de părere că United Galați trebuie să savureze din plin momentul pe care îl traversează: debutul în UEFA Futsal Champions League.

Interviu cu antrenorul-jucător al CS United, Florin Ignat (foto), unul dintre cei mai experimentați exponenți ai fotbalului de sală din România:

Reporter: Se poate spune că ați trecut decent de încercarea numită testele Covid-19?
Florin Ignat: Nu, chiar nu sunt mulțumit, aveam deja trei jucători testați pozitiv care nu au putut juca în turneul de la Târgu Secuiesc și îmi doream să nu mai apară niciun caz. Din păcate, Andrei Crăciun, unul dintre oamenii cu cea mai mare experiență din lot, a trecut în izolare, la fel și Tase (n.r. – Alexandru Tănăsilă, antrenor de portari).

Rep.: Dar putea fi și mai rău, nu-i așa?
Ignat: Da, putea fi mai rău, tot timpul există acest pericol, dar sperăm să trecem cât mai curând de această perioadă dificilă. Asta este, mergem la luptă cu sportivii care sunt apți, nu avem de ales. Am încredere în băieți că vor face un meci mare duminică!

Rep.: Despre Ashdod Dolphins ce informații aveți?
Ignat: În primul rând, că toți componenții lotului sunt valizi, au trecut fără excepție testul Covid. Și este o veste importantă pentru ei. Am cules câteva date despre ei, îi știm pe jucătorii care activează la lotul național al Israelului, o echipă bună. Am urmărit meciuri de acum un an al lui Ashdod, și dacă este campioana Israelului, e limpede că nu poate fi o echipă slabă.

Rep.: Se mai știe despre Dolphins că are în componență câțiva sportivi cu deficiențe de auz…
Ignat: Da, avem și această informație, dar nu cred că detaliul acesta poate influența rezultatul jocului de la Sala Sporturilor Dunărea. E un plus pentru ei că au luat titlul de campioni, așadar trebuie să fim foarte atenți.

Rep.: Cât de mult va lipsi pătimașul public gălățean la debutul CS United în UEFA Futsal Champions League?
Ignat: Wow, e o absență fundamentală! În primul rând, pentru publicul nostru trebuie să jucăm acest meci, iar suporterii ar fi meritat acest premiu, era darul lor! Fanii noștri, pentru toată susținerea pe care ne-au oferit-o la meciurile de pe teren propriu, până la pandemie, meritau această răsplată. La meciurile importante, mereu a fost sala plină. Ne vom gândi la ei în timpul meciului și sperăm să le facem o mare bucurie. Unii dintre noi, care au mai jucat în Liga Campionilor, știu că e un moment unic în viață…

Rep.: Chiar voiam să întreb cum este în UEFA Futsal Champions League.
Ignat: Am mai fost acolo ca jucător, a jucat în Ligă și Sergiu Tacot, dar și Daniel Araujo, este elita futsalului și trebuie să savurăm aceste clipe! Suntem în cea mai importantă competiție, e un alt nivel, nu seamănă cu ce se întâmplă în campionatul intern.

Rep.: Jucătorii mai tineri din lot resimt presiunea acestui episod de gală?
Ignat: Nu, deloc, chiar îi văd bine! N-au de ce să joace cu presiune, ei trebuie să dea totul pentru a-și demonstra lor și pentru a demonstra Galațiului și României că nu sunt întâmplător aici.

Rep.: Ne calificăm mai departe?
Ignat: Să dea Dumnezeu să reușim acest lucru, ar fi minunat să profităm de acest debut și să eliminăm campioana Israelului. În următorul tur am putea întâlni o grupare și mai puternică și mi-aș dori să jucăm tot la Galați, poate și cu spectatori. Ar fi extraordinar! Dar mai întâi, inima noastră stă la jocul cu Ashdod Dolphins. Sper să câștigăm, trebuie!

Partida CS United Galați – Ashdod Dolphins va avea loc la Sala Sporturilor, fără spectatori, de la ora 16.00 și va fi transmisă în direct de Futsal România pe canalele de Facebook și Youtube.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer