Visul merge mai departe

Toader Ștefu, președintele de onoare al Campionilor României, retrăiește anii în care CS United juca finale de campionat la rând și se roagă pentru însănătoșirea sportului românesc.

CS United Galați debutează astăzi în competiția de gală a futsalului european, UEFA Futsal Champions League, la nouă de ani de când FC Oțelul Galați, campioana și supercampioana României la fotbal pe teren mare, reușea aceeași performanță. Oțelul nu izbutea atunci să găzduiască niciun meci pe teren propriu, ci pe Arena Națională, în schimb United are șansa de a juca la Sala Sporturilor în competiția regină, însă fără spectatori, din cauza pandemiei de Covid-19. “E ca un făcut, mai ales că știm cât de mult iubesc gălățenii mingea de fotbal, și e greu să ne bucurăm fără minunatul nostru public”, comentează Toader Ștefu (foto), omul sub comanda căruia United a făcut pasul de la echipa inimoasă de locurile 3-4 la eterna finalistă de Liga 1, acum Campioană.

“S-a realizat un vis pe care mi-l doream de mult împlinit, s-a întâmplat minunea și jucăm în Liga Campionilor! Reprezentăm România în UEFA Futsal Champions League, o onoare pe care o trăim cu toată ființa. Am jucat multe finale, patru consecutiv în ultimii ani, iar în 2020, anul pandemiei, am devenit campioni. Așa cum s-a întâmplat, cu întrecerea internă blocată la un moment dat, dar să nu uităm că fără acea victorie cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, ultimul joc înainte de suspendarea campionatului, n-am fi devenit numărul 1. În acel meci am avut multe probleme de lot, iar băieții au jucat extraordinar. Putea să iasă egal și Ciucul să rămână pe primul loc, de aceea spun că Dumnezeu ne-a dat acest titlu”, adaugă Ștefu, actualmente președinte de onoare.

Conducerea clubului este asigurată de fiul său, Cristian Ștefu, însă pasiunea seniorului se simte în continuare în activitatea grupării “tigrilor”. Regretă, ca orice consumator de fotbal în sală din Galați, absența publicului la meciul cu Ashdod Dolphins. “E mare păcat că se joacă fără spectatori, ar fi ieșit o atmosferă teribilă, ceva cum numai la meciurile mari ale lui United se poate vedea. Ce performanță, să păstrăm oarecum tradiția de a merge în Liga Campionilor după aproape zece ani de când Oțelul mergea în competiția de elită! Futsalul merită mai mult la Galați, merită mai mult în întreaga țară, ca și celelalte sporturi. Avem nevoie de proiecte serioase, este necesar sportul pentru comunitate”, spune cel mai înfocat suporter al lui United.

Ștefu, optimist pentru meciul de duminică, 29 noiembrie, ține să le mulțumească celor care au reușit să aducă UEFA Futsal Champions League la Galați: “Este în primul rând rezultatul băieților, care au avut de îndurat o perioadă dificilă, dar le mulțumesc că au înțeles că împreună putem trece orice obstacol, este meritul lui Florin Ignat, care a reușit să coaguleze un grup extraordinar și țin să spun că îmi place mai mult jocul echipei în acest sezon, e un joc colectiv foarte ofensiv. E și meritul domnului profesor Ionel Tămășanu, un preparator fizic care a fost și cu Oțelul în Ligă. Le mulțumesc lor, la fel cum le mulțumesc pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local, Federației Române de Fotbal, sponsorilor, tuturor apropiaților și, evident, suporterilor!”

Partida CS United Galați – Ashdod Dolphins va avea loc la Sala Sporturilor, fără spectatori, de la ora 16.00 și va fi transmisă în direct de Futsal România pe canalele de Facebook și Youtube.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer