“Suntem campioni pe merit!”

Antrenorul lui CS United Galați, Florin Ignat, consideră că noua campioană a României a câștigat pe merit trofeul și cele mai valoroase medalii.

Domnule Florin Ignat, cum ați primit vestea că United, echipa pe care o antrenați și pentru care încă jucați, este totuși Campioana României?
– Cu mare bucurie! Cu toții suntem bucuroși, mai ales că acest club, United Galați, luptă de ani buni pentru trofeu. Era al patrulea an la rând în luptă directă și chiar merita această distincție, merităm să fim campionii României. Există și contestatari, însă nu e un campionat câștigat la “masa verde”, nicio partidă n-a fost adjudecată la vreo comisie. Cât s-a putut, am jucat exclusiv pe teren și numai prin lupta de pe teren eram pe primul loc în momentul blocării activității. Dacă am fi jucat numai cu ultimele clasate, poate ar fi existat loc de comentarii, însă eram în play-off, jucam cu cele mai bune echipe, am învins în ultimul meci campioana de anul trecut, Imperial Wet. Punct, merităm trofeul și medaliile!

Trofeul vine cu numai o săptămână înainte de startul noului sezon competițional. Vă tulbură programul de pregătire?
– Nu, nicidecum. Un titlu de campioni este oricând binevenit, cu atât mai mult că vorbim despre primul trofeu din istoria lui United Galați. Am început de ceva timp programul de pregătire, jucătorii știau că ei vor reprezenta România în UEFA Futsal Champions League, de asemenea o mare onoare. Nu ne afectează o bucurie în plus, dar este și o responsabilitate în plus.

Lotul de jucători pentru sezonul 2019-2020 este definitivat?
– Au revenit tinerii foarte talentați care au jucat sub formă de împrumut la alte cluburi de prim eșalon și mai așteptăm un jucător foarte bun. Va rata primul turneu al noului sezon, dar sperăm ca apoi să fie apt de competiție. Ne-au plecat unii sportivi care au pus umărul la cucerirea titlului, le mulțumim pentru aport, dar mergem înainte și cred în continuare că avem o echipă foarte bună!

Cum vedeți ideea disputării noului sezon în cadrul unor turnee?
– Nu știu ce să zic, trei meciuri într-un turneu, trei meciuri în trei zile parcă e prea mult. Dar având în vedere situația actuală, și anume pandemia, cred că e o soluție nimerită. Plecăm vineri la Miercurea Ciuc pentru primul turneu, suntem pregătiți să facem jocuri bune.

Rămâne United, noua campioană a României, o candidată la primul loc?
– Cu siguranță! Avem jucători experimentați, avem acum și mulți tineri foarte talentați, de perspectivă, cu foame de performanță, și putem face lucruri foarte frumoase. Totuși, trebuie să avem puțin răbdare cu ei: răbdare din partea staff-ului, răbdare din partea conducerii clubului, răbdare să aibă și suporterii. Am încredere totală în potențialul echipei.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer