Trofeul este la Galați!

E bine și mai târziu… Federația Română de Fotbal a luat decizia-vedetă pe continent și a trimis la Galați trofeul Ligii 1, sezonul 2019-2020

Liderul campionatului precedent, întrecere oprită brusc de pandemia de Covid-19, a așteptat în zadar disputarea unei finale cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, orizont stabilit de FRF după ridicarea stării de urgență din țara noastră. Cum intrarea într-o sală de sport rămânea doar un vis, iar presiunea dinspre UEFA (era necesară anunțarea echipei care să reprezinte România în competiția de lux, UEFA Futsal Champions League) nu putea fi neglijată, Comitetul Executiv al federației naționale, pe baza clasamentului din momentul stopării jocurilor, a îndeplinit o formalitate, în ciuda vocilor evident nemulțumite dinspre Miercurea Ciuc: United devenea port-drapelul României în Europa.

Și “tigrii” ar fi primit cu tristețe o asemenea veste, în eventualitatea în care s-ar fi aflat pe poziția secundă a ierarhiei, însă o altă departajare pe teren nu mai putea avea loc. Iar sorții oferiseră marele duel chiar în ultima etapă dinaintea intrării în starea de urgență: la Sala Sporturilor Dunărea din Galați, cu o echipă lovită de accidentări și cu o prestație nemaipomenită a tinerilor din lot, United învingea mult mai galonatul adversar harghitean, 2-1! Prin urmare, calificarea grupării de la Dunărea de Jos în Champions League nu mai putea fi contestată, dar lipsea ceva. În multe situații similare de pe continent, echipa de pe primul loc fusese declarată și campioană.

Care ar fi fost argumentele neacordării trofeului în anul 2020? Niciunul. Federația, prin Departamentul de Competiții, i-a oferit clubului United Galați binemeritatele medalii de câștigători ai Ligii 1 de futsal și marele obiect ornamental destinat celor mai buni și, situație specială, celor mai perseverenți. Galațiul se afla pentru al patrulea an consecutiv în lupta pentru șefie, după ce pierduse în ultimul act al sezoanelor precedente, câștigarea campionatului nefiind, așadar, o surpriză extraordinară. Conform tradiției fotbalului în sală din România, “tigrii” sunt cel puțin finaliști. E ușor ciudat să te bucuri cu adevărat abia cu o săptămână înaintea startului următoarei stagiuni, dar tot bucurie este. IMENSĂ!

CS United Galați încheie astfel un incredibil ciclu de 5 ani, perioadă în care a susținut consecutiv patru finale de Liga 1 (o considerăm finală și pe aceasta din sezonul 2019-2020), a jucat două dueluri cu trofeul pe masă în Cupa României și câte un ultim act cu echipa Under 19 în Campionatul Național și Cupa României dedicate acestei categorii de vârstă. Se pune punct prin dobândirea TROFEULUI DE CAMPIONI și a MEDALIILOR DESTINATE CELOR MAI BUNI. De asemenea, ca rezultat al acestui proiect care îi face cinste Galațiului, United așteaptă tragerea la sorți a jocurilor din UEFA Futsal Champions League. Forza UNITED, inima noastră bate pentru GALAȚI!

Cristian Ștefu, președintele CS United Galați: “Le suntem recunoscători pentru sprijin și încredere tuturor celor care ne-au dat votul de încredere în tot acest timp, în acești ani în care am demonstrat că începem fiecare sezon țintind numai sus. Le mulțumesc tuturor sportivilor care s-au dedicat pentru acest succes, staff-ului tehnic, le mulțumesc minunaților suporteri, care au creat aici, la Galați, un fenomen aparte, și ne scoatem pălăria în fața comunității. Îi mulțumim administrației locale, Primăriei și Consiliului Local Galați, și tuturor partenerilor clubului nostru! Putem spune că încheiem un minunat ciclu de cinci ani și vom începe altul, cu noi obiective, dar păstrând principiile și filosofia care ne-au adus pe culmi.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer