Repriza perfectă de la Călărași

Vicecampionii ultimelor trei sezoane au câștigat luni seară pe terenul echipei Dunărea, scor 3-1, după o parte secundă de manual

Un adversar redutabil pentru primele două locuri ale clasamentului, Futsal Dunărea Călărași a încercat în duelul cu CS United să-și refacă imaginea după acel fulgerător 5-1 din 3 octombrie. E deținătoarea Cupei României, are jucători de echipă națională, poate să învingă pe oricine din Liga 1 de futsal. Și a deschis scorul repede cu gruparea Galațiului, o minge pierdută în propria jumătate de internaționalul Crăciun fiind trimisă de Galan pe sub portarul Under 23 Dinicuță. 1-0 și parcă ne reveneau în minte imagini din finala Cupei, când United rata la mustață trofeul.

Dar golul gazdelor i-a întărit pe “tigrii” lui Ignat, prezent și cu acest prilej pe teren. Lașcu l-a găsit cu o pasă pe Cireș în buza semicercului, iar pivotul care marcase un hattrick cu Informatica Timișoara și-a confirmat forma solidă din ultima perioadă: 1-1 și adio gânduri negre! Chiar dacă Dunărea a continuat să preseze, dezvoltând câteva faze soluționate de tânărul Dinicuță. Judecând și prestația sa din partea a doua, putem spune că United a câștigat un goalkeeper care să se plieze de minune pe necesitatea de a rula mereu un sportiv sub 23 de ani. Depinde doar de Dini să-l țină rezervă pe experimentul și valorosul Grigoraș…

Până la pauză, Obadă a bubuit bara, Ignat a fost și el aproape de gol, din fața porții, iar revenirea de la cabine a adus la pachet și sentimentul că numai United poate câștiga acest meci. Cu toate că era încă 1-1, pasele curgeau cu o precizie chirurgicală și lăsau de multe ori impresia că “tigrii” au superioritate numerică. Căpitanul Burdujel a recuperat baloane ca în cei mai buni ani ai carierei sale, Tacot, cu toate că ar fi putut să și marcheze, a demonstrat încă o dată că știe jocul și cu ochii închiși, iar Lașcu a servit și pentru golul de 1-2. Crăciun, scăpat de călărășeni, a dus și pe tabelă confirmarea faptului că United merge ceas.

Repriza perfectă de luni seară s-a încheiat cu încă o “boabă” a vicecampionilor, o pasă lobată de antrenorul-jucător Ignat luminând culoarul pe care scăpase Cireș, fost și – de ce nu? – viitor internațional. Îl recomandă prestațiile încântătoare, iar cu Dunărea a închis scorul cu o execuție superbă: șut cu stângul la colțul lung, bară-gol. Avem motive să așteptăm cu mare încredere derby-ul cu Imperial Wet Miercurea Ciuc. Forza UNITED!

FUTSAL DUNĂREA CĂLĂRAȘI – CS UNITED GALAȚI 1-3 (1-1)
Sala Polivalentă Ion C. Neagu, Călărași – 18 noiembrie 2019
Au marcat: Galan 2 | Cireș 3, 38, Crăciun 29
DUNĂREA: Toniță, Moldoveanu – Galan, Movileanu, Tomescu, Vârlan, Plugaru, Krstic, Șotârcă, Aramă, Pinto, Ribeiro, Arhire, Thiago. Antrenor principal: Marian Șotârcă. Antrenor secund: George Tomescu.
UNITED: Dinicuță, Grigoraș, Păduraru – Ignat, Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
Arbitri: Daniel Decă, Ionuț Smeu (ambii din Brăila). Rezervă: Dragoș Mocanu (Brăila). Observator: Andrei Ioniță (București).

#Futsal #Liga1Futsal #CalarasiUnited
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer