Prestigiu pentru Galați. Adică UNITED!

Succesul de luni seară, 3-1 în fața campioanei Imperial Wet Miercurea Ciuc, se traduce simplu: United este deja un simbol al Galațiului

Meciul cu formația care a câștigat campionatul în primăvară a fost deja povestit și răspovestit, suporterii gălățeni au trăit o seară minunată, iar fanii neutri ai fenomenului n-au regretat timpul alocat vizionării derby-ului. N-a fost nici prima victorie a “tigrilor” și nici ultima în fața redutabilului adversar ciucan a cărui valoare de piață le este superioară, iar ingredientul care mereu le va oferi o șansă importantă este DĂRUIREA. Ambiția formației considerate inferioară se vede de la încălzire; United n-ar fi pierdut nici dacă jocul ar mai fi durat două reprize.

Luni, la Sala Sporturilor Dunărea, fotbalul în sală din România a certificat etalonul Dinicuță. Portarul de numai 19 ani al dunărenilor, utilizat și pentru câștigarea unui loc de senior în teren, a scos poate cincisprezece mingi grele, respingând cu capul de câteva ori, cu antebrațul, pumnul, picioarele, din șpagat, cu șut, chiar și cu abdomenul. A fost imperial, apropo de numele puternicului club care i-a stat în față. Adevărat este că oaspeții au trimis mingea și în bară, ratând chiar și de pe linia porții. Dini, cum este strigat tânărul titularizat între buturi de Florin Ignat, a controlat totul, chiar și cu puterea minții.

Goalkeeperul a avut un sprijin și de sus, mai sus decât tavanul Sălii, acolo de unde a căzut ca un proiectil o lampă-neon, lovită furios cu mingea în minutele incandescente ale finalului de joc. Totuși, fără devotamentul ușor ieșit din sferele normalului ale colegilor săi, n-ar fi avut sorți de izbândă. Tacot, Lașcu, Crăciun și ceilalți s-au dublat și triplat, au muncit pe brânci, au acoperit multitudinea de spații create de asaltul continuu al campionilor și, când li s-a oferit prilejul, au mușcat letal. În tur, după o repriză cu multe ratări ale gălățenilor, nepermis de multe, Imperial Wet se impunea cu 6-2, scor mincinos. Acum, Galațiul reacționa cu o precizie chirurgicală.

Lașcu a deschis surprinzător scorul cu o bombă de la mare distanță, surprinzător deoarece e arhicunoscută valoarea portarului Victor Lopez, și tot el a făcut 2-0 după o recuperare fulgerătoare a lui Burdujel, căpitanul reușind să și centreze perfect. Ca să fie gol, Crăciun a plecat fals și micuțul șeptar al taberei “tigrilor”, cu valurile despicate în față, nu putea rata. Reușita vizitatorilor a picat cu 31 de secunde înainte de închiderea balului, Küsmödi împingând balonul de pe linia porții. Și ce secunde i-ar fi așteptat pe Ignat și compania? Au fost momentele care au stabilit fără echivoc echipa mai bună.

United n-a așteptat ca mielul la tăiere, riscul de a primi încă un gol crescând simțitor, și a ridicat linia defensivă dincolo de mijlocul terenului! Balonul ajunsese în posesia Ciucului, apoi a fost cules cu prețul accidentării de către puncheurul Lașcu. Obadă, colegul său din naționala Moldovei, a interceptat, și-a pregătit luneta și a rupt plasa grupării pregătite de Cosmin Gherman. Mai erau 16 secunde și abia atunci puteau răsufla ușurați cei peste o mie de gălățeni prezenți la eveniment. Pentru ei nu mai conta faptul că galonatul oponent al “tigrilor” încălcase preț de 6-7 secunde regula utilizării jucătorului Under 23.

CS UNITED GALAȚI – IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC 3-1 (1-0)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Lașcu 3, 31, Obadă 40 | Küsmödi 40
UNITED: Grigoraș, Păduraru, Dinicuță – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Ignat, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
IMPERIAL WET: Victor Lopez, Dospinescu – Küsmödi, Rakic, Savio, Cr. Matei, Paltán, Covaci, Fl. Matei, Iszlai, Pânzaru, Hadnagy, Tankó, Deco. Antrenor principal: Cosmin Gherman. Antrenor secund: Levente Ferencz.
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Marian Ivănescu (București). Rezervă: Roberto Gunciu (Popești-Leordeni). Observator: Gabriel Gherman (București).

#Futsal #Liga1Futsal #UnitedImperial
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer