Momente de magie: 8-0

Victoria lui CS United în fața Informaticii Timișoara a fost mai spectaculoasă ca joc, deși scorul e cel care se evidențiază

Iubitorii fotbalului în sală din România cunosc un detaliu fundamental: fosta campioană a României din orașul de pe Bega a părăsit zodia formațiilor care luptă pentru trofee, dar această schimbare de strategie n-a dus-o nicidecum în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu un lot foarte talentat, având deopotrivă tineri de mare perspectivă și stranieri experimentați, Informatica i-a pus serioase probleme lui United în prima etapă, la Timișoara. A fost atunci un foarte echilibrat 4-3 în favoarea “tigrilor”, bănățenii având ca obiectiv calificarea în play-off.

Luni seară, la Galați, elevii lui Florin Ignat, având proaspăt în memorie semieșecul de la Deva (4-4 cu Autobergamo, formație care a trecut printr-un refresh ca al Timișoarei), n-au așteptat decât primul fluier al brigăzii de arbitri. Foarte mobili și parcă mai avansați și mai pe poartă decât în alte jocuri, oamenii lui United au deschis scorul în minutul 2, căpitanul Burdujel, un fundaș prin definiție, venind în semicerc la întâlnirea cu o centrare excelentă a lui Crăciun: 1-0! Același Crăciun a servit și pentru 2-0, după o recuperare a lui Lașcu: Cireș, demarcat în zonă centrală, i-a trimis în ședință pe vestici.

Gradul de spectaculozitate din prestația “tigrilor” a fost augmentat de inedita linie Obadă-Tacot-Mimi Stoica-Ignat, antrenorul de la Dunăre luând hotărârea de a reveni încă o dată pe teren. Iar cu cei trei elevi ai săi jucase la Autobergamo Deva: luni seară, au fost momente de magie pe parchetul Sălii Sporturilor, viteza crescută și mișcarea continuă a sportivilor în roșu stârnind ropote de aplauze! Iar când publicul apreciază mai mult atingerile din prima și hărțuirea din toate zonele a adversarului decât golurile, e limpede că se întâmplă ceva special. Balonul fusese arestat. Decizie definitivă.

Consecința jocului ultra-rapid? S-a schimbat tabela de încă două ori până la pauză, ambele goluri fiind înscrise în decurs de 60 de secunde: Obadă a trimis o torpilă la colțul lung, după o combinație care i-a dezarmat pe sportivii Informaticii, apoi același internațional moldovean, cu o super-pasă, și-a pus unul dintre compatrioții alături de care îmbracă tricoul lui United în situația de a devia pe lângă portar. De Tacot era vorba. După pauză, Ignat a rămas pe bancă, în schimb au reușit momente foarte bune și tinerii sub 23 de ani Petică, Crișan și Boșneagă, cel de-al patrulea din lot, Dinicuță, apărând cu succes buturile în primele 20 de minute.

Un meci excelent a prins și Cireș, care merită revenirea în lotul național. Reușita de 5-0 este de generic: dribling prin pivotare și șut nemilos sub transversală! Toto, cum îl alintă prietenii, avea să iasă cu un hattrick din evenimentul de ieri, o deviere subtilă din assist-ul lui Petică desăvârșindu-i opera. Înaintea acestei faze se remarcaseră și Tacot, încă o dată, din serviciul rafinat al lui Obadă, și Lașcu, de pe semicerc, după o așezare făcută de însuși MVP-ul Cireș. Să te tot uiți la partide de genul acesta…

CS UNITED GALAȚI – INFORMATICA TIMIȘOARA 8-0 (4-0)
Sala Sporturilor, Galați – 11 noiembrie 2019
Au marcat: Burdujel 2, Cireș 4, 21, 37, Obadă 6, Tacot 7, 27, Lașcu 28
UNITED: Grigoraș, Păduraru, Dinicuță – Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Ignat, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
CLUJANA: Voin, Toth – Ristic, Cojocaru, Moreno, Montero, Filip, Nastai, Ilaș, Ivașcu, Milovac, Pervescu, Beloescu, Mureșan. Antrenor principal: Vitor Hugo Costa.
Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc (ambii din Iași). Rezervă: Andrei Mihălcuț (Iași). Observator: Bogdan Sorescu (Pitești).

#Futsal #Liga1Futsal #UnitedInformatica
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer