Remember the Finals | Azi, United 2011

CS United Galați susține începând de luni, 13 mai 2019, un nou ultim act al Ligii 1 de futsal, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc

Clubul de futsal din România care a păstrat în ultimii ani cel mai ridicat nivel de performanță, ajungând pentru a treia oară consecutiv în finala campionatului, pregătește un nou duel pentru trofeu în sistemul “3 din 5”. Luni și marți, 13 și 14 mai, de la ora 19.30, în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc, “tigrii” pregătiți de Florin Ignat vor lupta și pentru apărarea acestui blazon.

United a disputat, de la înființare, trei finale de Liga 1 și patru de Cupa României, nereușind încoronarea. Încă. În România, unde se urmărește succesul imediat, cu ardere de etape, aceasta este o performanță similară câștigării de trofee. Site-ul oficial al vicecampionilor ultimelor două stagiuni competiționale vă propune un remember al finalelor de prim eșalon susținute de reprezentanții Galațiului. Astăzi, lupta din 2011 pentru medaliile de aur, când United întâlnea în sistemul “2 din 3” formația City’Us Târgu Mureș.

Galați, Sala Siderurgistul, 28 mai 2011, ora 20
United Galați – City’Us Târgu Mureș 3-3 (6-7, după lov. dep.)

Prima finală din istoria clubului gălățean l-a avut în distribuție și pe actualul căpitan al echipei, Viorel Cojoc, sportiv a cărui longevitate este realmente o lecție de viață. De asemenea, apărau culorile CS United Marian Șotârcă, antrenorul Dunării Călărași, trupă recent medaliată cu argint, și Petrișor Toniță, portar de echipă națională.

Monitorul de Galați nota, pe 30 mai 2011, după prima încleștare dintre gălățeni și mureșeni:

Peste 400 de spectatori au creat o atmosferă incendiară sâmbătă seară, când s-a consumat primul episod al finalei campionatului de futsal dintre United şi City’Us Tg. Mureş. Aşa cum am anticipat, partida a fost viu disputată şi, pentru că trebuia să aibă o învingătoare, aceasta s-a decis la loteria penaltiurilor. Spre lauda lor, băieţii lui David Asandei nu s-au speriat de bugetul şi valoarea adversarilor, au abordat disputa cu mult curaj şi au reuşit să deschidă în min. 3 prin Dima, care a transformat o lovitură liberă. După ce Baltă a irosit ocazia de 2-0, a venit replica oaspeţilor, care au restabilit egalitatea prin internaţionalul Molomfălean. Nici nu s-a repus bine mingea de la centru şi Dima a reuşit „dubla”. În continuare, s-a jucat pe contre, cu ocazii la ambele porţi, dar cele mai mari le putem trece în contul gazdelor prin Baltă, Bâgu, Grecu, Cojoc (2), care nu l-au putut învinge pe portarul brazilian Carlao.
Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, Cojoc şi-a luat revanşa şi a marcat pentru un neverosimil 3-1. La reluare, mureşenii au profitat de o neatenţie în defensiva noastră şi au marcat un gol chiar în secunda 45. Campionii de la City’Us au riscat şi au atacat şi cu portarul şi, cu trei minute înainte de încheierea timpului regulamentar, au restabilit egalitatea. De remarcat că, la scorul de 3-2, gazdele au irosit o mare şansă de a marca prin Şotârcă şi, de asemenea, nu au beneficiat de un penalti clar ca lumina zilei după ce Cojoc a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă. Arbitrii au ţinut cu cei bogaţi şi au închis ochii. Prelungirile nu au adus nimic nou pe tabela de marcaj, iar dramatismul a atins cote maxime la executarea loviturilor de la 6 metri. Dima a executat primul şi a ratat, dar Toniţă a parat şi el. Următoarele două lovituri au fost transformate (Cojoc, Şotârcă pentru gălăţeni), dar Baltă a urmat şi a ratat, pentru ca oaspeţii să aibă nervii mai tari şi să transforme lovitura decisivă.

Târgu Mureș, Sala Sporturilor, 13 iunie 2011, ora 20
City’Us Târgu Mureș – United Galați 8-2

Obligați să câștige la Tg. Mureș pentru a rămâne în cărțile câștigării titlului, “tigrii” au riscat totul. În definitiv, ce ar mai fi avut de pierdut? Scorul a fost prea drastic, totuși, cronicile vremii evidențiind și șanse mari de gol ale Galațiului. Iată ce scria www.sportgalati.com, chiar în seara evenimentului:

Fotbaliștii de la United au pierdut la Târgu Mureș meciul secund din finala Ligii I de futsal, după ce pierduseră și primul meci de la Galați. Jocul din Ardeal a început cum nu se putea mai bine pentru gălățeni, care în minutul 3 au deschis scorul prin Marian Șotârcă, servit de Mihăiță Bâgu. În minutul 5, Bâgu este aproape de a dubla avantajul: recuperează o minge la centrul terenului, ajunge singur cu portarul advers Carlao, care iese în întâmpinare și respinge! În minutul 7, începea declinul pentru United. City’Us egala și se instala la conducerea jocului. Mureșenii au marcat gol după gol, unul din lovitură de penalitate, după un henț în suprafața de pedeapsă comis de Daniel Pleșu. Între cele șapte goluri ale mureșenilor, gălățenii irosesc destule șanse de a marca prin Bogdan Dima (minutul 8), Marian Șotârcă (minutul 11), aceiași Dima și Șotârcă, după o lovitură liberă executată de Dima…
În ultimul minut al primei reprize, gălățenii beneficiază de o lovitură liberă: Dima execută prin zid și printre picioarele lui Carlao: gol! La pauză se intră cu 7-2 pentru City’Us și soarta campionatului era jucată. Repriza a doua a fost doar o formalitate pentru localnici, United având meritul de a juca fără să se uite pe tabelă. Au forțat dunărenii și cu om în plus pe faza de atac, dar aveau să marcheze tot gazdele, în ultimul minut de joc. Gălățenii merită aprecieri pentru performanța realizată. CINSTE LOR, CINSTE VICECAMPIONILOR!

United 2011: Toniță – Dima (cpt.), Cojoc, Șotârcă, Bâgu, Grecu, Popliacă, Pleșu, Ivan, Baltă. Antrenor: David Asandei.

Luni, 13 mai 2019, de la ora 19.30, CS United Galați debutează într-o nouă finală în fieful clubului Imperial Wet Miercurea Ciuc. 2019 TREBUIE SĂ FIE ANUL UNITED! Forza!

#

 

Futsal #Liga1 #Finala #UnitedImperial
#Istorie #UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Credit foto: Mediafax

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer