Răbdare! Am pierdut doar o manșă

CS United Galați a fost învinsă la loviturile de departajare de Imperial Wet Miercurea Ciuc, în primul meci al finalei campionatului

Scriitorul francez Jean-Jacques Rousseau spunea că cine poate răbda, acela merge înainte: “Răbdarea este amară, dar rodul său este dulce.” Așa cum nici o victorie a “tigrilor”, meritată pentru inima cu care și-au făcut treaba, n-ar fi fost sinonimă cu încoronarea, eșecul din manșa inaugurală a finalei nu schimbă deloc ecuația. Cu răbdare, United poate să ajungă inclusiv în meciul al cincilea, tot în fieful ciucanilor, și să primească medaliile de aur. Elevii lui Florin Ignat, cu antrenorul în mijlocul lor, au demonstrat că nu le sunt inferiori galonaților adversari, văzuți favoriți cerți de către specialiști.

Dimpotrivă, dunărenii au deschis scorul repede, prin Borges, care nu mai avea în fața sa decât plasa, după o acțiune-bijuterie a lui Araujo; nimeni n-ar fi putut rata o asemenea oportunitate (minutul 5)! Și nici nu s-au panicat la atacurile tot mai frecvente ale formației Imperial Wet, pasând uneori cu un calm dezarmant, confirmând că totul se desfășoară după un scenariu bine gândit, nicidecum grație unei partituri scrise pe genunchi. Portarul Wellington “Nene” a avut și aseară rolul său în piesă, însă agresivitatea de joc și pressingul roș-albaștrilor, dus deseori până în sufletul harghitenilor, au fost ingredientele principale.

A nu se înțelege că folosim ipocrizia pentru alcătuirea cronicii de față. Ne-am păcăli: cum să nu regreți amarnic înfrângerea, după ce ai condus și cu 2-0, de ce ai face apel la perseverență, câtă vreme ai fost la numai o greșeală a adversarului de o lovitură de la 10 metri care să încline definitiv balanța? Cum să uiți că, la loviturile de departajare, cei care au ratat primii cu fost sportivii din Miercurea Ciuc? Le știi, le-ai înmagazinat, dar poți trece ușor peste ele – n-ai fi ajuns a treia oară consecutiv în finala Ligii 1, dacă n-ai fi dovedit profesionalism, valoare. Răbdare, cum scria Rousseau în secolul 18.

Ignat și compania au avut 2-0 în startul reprizei secunde. Lașcu, după ce a fentat doi harghiteni, a trimis o diagonală pe fruntea lui Cireș, aflat în preajma buturilor adverse, și parcă era prea frumos (minutul 22)! Și poate că am fi avut nevoie de câteva minute pentru a metaboliza acest avantaj, cum să anticipăm ghinionul care i-a readus în cursă pe jucătorii lui Cosmin Gherman? Covaci, găsit de Fl. Matei, a tras, Nene a respins viguros, dar undeva scria că trebuie să fie gol: Covaci se întorsese deja cu spatele la fază! Fatalitate, balonul l-a lovit pe Burdujel în abdomen și a sunat alarma în tabăra locală (minutul 23). Da, a fost auzită, căci Alvaro, tot cu noroc, a împins în ațe, dintr-o deviere cu piciorul a goalkeeperului nostru (minutul 25)!

După cele două goluri norocoase ale clubului ciucan (nu ducem în derizoriu eforturile adversarilor, ar fi meritat să înscrie cu alte ocazii; golurile 1 și 2 au purtat glazura hazardului), frustrarea trecând de nivelul acoperișului sălii, o echipă ajunsă întâmplător într-o finală de campionat s-ar fi dărâmat ca sub agresiunea unui cutremur. Nu și United, de aceea insuccesul din startul finalei nu trebuie să fie apăsător: Araujo, din pasa lui Lașcu, a catapultat de la distanță mingea în gol, pe traiectorie aflându-se și compatriotul său Borges (minutul 26). S-a făcut 3-3 cu un gol de autor al lui Rakic, șut din afara semicercului, în colțul scurt (minutul 29), apoi defensivele lui Gherman și Ignat au devenit impermeabile.

Reprizele de prelungiri, marcate de truda unui meci excepțional, ar fi ocolit loviturile de departajare în eventualitatea în care Galațiul ar mai fi obținut un fault: Ciucul avea deja cinci greșeli de echipă și ar fi suportat un penalty… Ultima miză era loteria de la 6 metri: Covaci și Araujo au fost blocați de portari, apoi șapte lovituri au fost transformate și, după golul de 7-6, Borges a trimis lângă poartă. Dureros, dar curabil. Marți, 14 mai, de la ora 19.30, ne jucăm a doua carte a finalei sezonului 2018-2019. Își poate închipui cineva cum va arăta Sala Sporturilor Dunărea din Galați în cazul unei victorii? Și o putem obține. Diseară. Forza UNITED!

IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC – CS UNITED Galați 7-6 (0-1, 3-3; 3-2 lov. dep.)
Sala Sporturilor, Miercurea Ciuc (Harghita)
Au marcat: Burdujel 23 (autogol), Alvaro 25, Rakic 29 | Borges 5, Cireș 22, Araujo 26
Au transformat de la 6 metri: Fl. Matei, Bondar, Deco, Cr. Matei | Lașcu, Cojoc, Burdujel
Au ratat de la 6 metri: Covaci | Araujo, Borges
IMPERIAL WET: Lopez, Dospinescu – Covaci, Alvaro, Bondar, Cr. Matei, Fl. Matei, Szőcs, Deco, Ovsianikov, Duque, Rakic. Antrenor principal: Cosmin Gherman.
UNITED: Wellington, Dinicuță – Petică, Tudose, Borges, Cireș, Crăciun, Lașcu, Araujo, Stoica, Ignat, Cojoc. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Tg. Mureș), Liviu Chița (Pitești). Rezervă: Daniel Vasile Pop (Pitești). Observatori: Gabriel Gherman (București), Sorin Vădana (Cluj-Napoca).

#Futsal #Liga1 #Finala #Meciul1 #Meciul2 #MatchDay
#ImperialUnited #UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer