Încă o reprezentație de gală

United a încheiat anul 2019 cu o victorie în stil de mare echipă: 8-2 pe terenul lui FK Odorheiu Secuiesc

Puține echipe din Galați, din nefericire, intră meci de meci pe teren cu singurul obiectiv, acela de a câștiga, iar CS United, vicecampioana ultimelor trei sezoane de Liga 1 de futsal, corespunde portretului-robot pe care orice iubitor de sport și-l dorește. Marți seară, la Odorheiu Secuiesc, trupa antrenată de Florin Ignat și-a surclasat adversarul după o primă repriză în care atacul “tigrilor” doar și-a reglat tirul. Tabela de marcaj a fost pornită însă repede, Lașcu trimițând o “rachetă” eficientă din serviciul lui Burdujel.

Gazdele au egalat aproape instantaneu: Biro a plecat cu mingea de la centru, a alunecat printre dunăreni și a punctat excelent, dar United n-a rămas dator. Mimi Stoica l-a găsit cu o minge pe Obadă, singur cu portarul, și micuțul star al naționalei Moldovei l-a lobat pe Sebestyen: 1-2. Următorul gol a picat abia după aproximativ 20 de minute de joc efectiv, FK Odorheiu Secuiesc sperând o bună bucată de timp într-un rezultat pozitiv. Aveau să intre ulterior în rafală: Cireș, a cărui formă constant bună reclamă convocarea la prima reprezentativă a României (am mai scris acest lucru, iar chestiunile notabile trebuie repetate) a făcut 3-1 cu o bombă, din dreapta. Servant, Crăciun.

Apoi însuși Crăciun a înscris, de lângă bară, după o lovitură liberă executată inteligent de Lașcu. Și pentru că tot e luna lui Crăciun, internaționalul român i-a oferit un assist și căpitanului Burdujel, aflat singur cu poarta goală, pentru ca harghitenii să mai aibă o replică. Același Biro, pe contraatac, a punctat cu șut la colțul lung și s-au enervat iarăși “tigrii”. Antrenorul-jucător Ignat a fentat și marcat din mijlocul semicercului, dar ce minunăție de serviciu îi oferise Obadă! Golurile 7 și 8 au venit de la Cireș și Lașcu, ambii beneficiind de momentele de grație ale unor componenți Under 23.

Boșneagă a driblat spectaculos pentru un-doi-ul de 7-2, iar Crișan a făcut lumină cu un super-lob care l-a desprins pe Lașcu într-o cursă solitară de mare efect. United a reușit astfel o nouă reprezentație de gală. Este de ani buni un reper pentru sportul gălățean și merită susținerea corespunzătoare a comunității pentru ca în 2020, adică la finele sezonului actual, să poată cuceri măcar un trofeu.

FUTSAL KLUB ODORHEIU SECUIESC – CS UNITED GALAȚI 2-8 (1-2)
Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc – 10 decembrie 2019
Au marcat: Biro 4, 31 | Lașcu 3, 39, Obadă 7, Cireș 26, 36, Crăciun 27, Burdujel 28, Ignat 32
OD. SECUIESC: Sebestyen, Balint – Kedei, Biro, Balaszi, Manya, Balasz, Galfi, Tifan, Jakab, Kerestely. Antrenor: Szabolcs Mánya.
UNITED: Grigoraș, Păduraru, Dinicuță – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Ignat, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Daniel Decă (Brăila). Rezervă: Dragoș Mocanu (Brăila). Observator: Frusin Florea (București).

#Futsal #Liga1Futsal #OdSecuiescUnited
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer