PlayStation United

“Tigrii” au învins un adversar incomod, FK Od. Secuiesc, scor 4-2, după un joc spectaculos

Titlul acestei cronici poate părea forțat, mai ales că au existat destule emoții în partea secundă a jocului de sâmbătă seară, de la Sala Sporturilor Dunărea. PlayStation? Da, ca pe computer s-au desfășurat multe acțiuni de atac/contraatac ale gălățenilor, cu antrenorul-jucător Florin Ignat în miezul problemei, de fapt vedeta meciului. Dacă n-ai văzut niciun joc al echipei United și întâmplător ai ajuns pe acest text, asigură-te că data viitoare nu vei lipsi din tribune! N-ai ce regreta, până și presiunea pusă de adversar se absoarbe într-o notă aparte. Are un gust unic.

Futsaliștii de la Odorheiu Secuiesc nu mai pierduseră la Galați din septembrie 2016, atunci când erau răpuși după pauză: 5-3 (2-2). Au destule argumente să panicheze granzii campionatului: sunt foarte omogeni, tehnici, manifestă o dăruire peste medie. De data aceasta, însă, au fost pur și simplu tamponați într-o primă repriză excelentă a garniturii lui Ignat. După o șansă irosită de căpitanul Sz. Barna (2:15), Tudose a deschis scorul din pasa-revelație a lui Borges: lob din fața semicercului, transversală-gol-delir în tribune (7:27).

Araujo – ce transfer inspirat! – putea majora diferența pe tabelă cu același procedeu, servit fiind extraordinar de tehnicianul-coleg de echipă (10:26), apoi într-un minut Cireș și brazilianul adus de la Informatica Timișoara l-au supus la cazne pe bravul goalkeeper Grigoraș. Ritmul creștea și o “combinație de taste” (sau joystick-ul?) a eliberat calea spre 2-0. Un-doi la centrul terenului, Araujo pleacă fulgerător în stânga, centrează și, la bara a doua, Ignat pune decisiv latul (11:03)!

Show-ul abia începuse: Mimi Stoica, demivole la o palmă de țintă (12:17), Borges, lob nereușit din 10 metri (15:09), Crăciun, foarfecă laterală în plasa exterioară (15:46). Szocs și-a încercat șansa cu un șut de la distanță, însă Wellington nu s-a panicat (16:07), iar “tigrii” au mușcat încă o dată, repetând faza de la 2-0, dar s-au inversat rolurile: Ignat a centrat și Araujo a spart reduta harghiteană (17:50). O mișcătoare declarație de dragoste pentru fotbalul în sală, în luna dedicată iubirii.
Meniul trebuia să fie complet, astfel că United, după demonstrația de forță ofensivă din primele 20 de minute, a arătat că știe și apărare. Și a trebuit să transpire la maximum în fața unui tăvălug care nu renunțase la 3-0! Utilizând fly-goalkeeper-ul, vizitatorii l-au vizat iute pe portarul nostru, care a scos admirabil (26:08, 26:47). N-a putut interveni și la șutul șiret în colțul lung al lui Sz. Barna (27:30). Poate că meciul s-ar fi relaxat dacă Ignat ar fi nimerit poarta goală, de la centru (29:58), Araujo imitându-l cu un trasor din propria jumătate (30:50).

Nici PlayStation United nu putea fi perfect, astfel a apărut eroarea de la golul de 3-2, care a trezit efervescentul public gălățean. Manya, din lovitură liberă, a înscris lejer, la rădăcina barei, Wellington încercând să ajute zidul (31:28). Într-un fel, omul dintre buturile vicecampionilor și-a reparat greșeala, blocând apoi admirabil din situație de unu la unu (31:54)!

Încurajați de fani, United-boys au născut din defensivă încă o acțiune de atac specifică jocurilor de consolă. Araujo a luat mingea cu el din terenul dunărenilor, i-a livrat lui Ignat, în stânga, și antrenorul-marcator, ajuns în situație de singur cu Grigoraș, a fentat elegant și era 4-2 (32:24)! Același Araujo n-a nimerit buturile părăsite deliberat de FK Odorheiu Secuiesc (32:29), în schimb blocul apărării n-a mai dat rateuri și 3 puncte importante au intrat în contul formației cu cea mai bună linie de clasament din sezonul 2018-2019.

CS UNITED Galați – FK ODORHEIU SECUIESC 4-2 (3-0)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Tudose 7:27, Ignat 11:03, 32:24, Araujo 17:50 | Sz. Barna 27:30, Manya 31:28
UNITED: Wellington, Păduraru – Petică, Tudose, Borges, Cireș, Crăciun, Lașcu, Araujo, Mimi Stoica, Ignat, Cojoc (C). Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
FK OD. SECUIESC: Grigoraș, Sebestyen – Manya, Csoma, Miklos, Kedei, Galfi, Balint, Hadnagy, T. Jakab, Tifan, Szocs, Sz. Barna (C). Antrenor principal: Zoltan Jakab.
Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc (ambii din Iași). Rezervă: Marian Carp (Galați). Observator: Gabriel Gherman (București).

#Futsal #Liga1 #UnitedOdorheiuSecuiesc
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer