Crăciun, la final de februarie

CS United Galați se pregătește de Final Four după victoria de la Buzău: 4-1 cu SCM Gloria

O recunoaște însuși Florin Ignat, antrenorul-jucător al vicecampionilor: Meciul din Crâng n-a fost o formalitate, așa cum părea încă de la tragerea la sorți. Cântărea și absența unor jucători importanți, precum Burdujel sau Araujo, ca să nu-l mai pomenim pe Neto Caraubas, aflat în drum spre România, iar îndârjirea jucătorilor de la Gloria era by default o piedică spre Final Four. Prima repriză, garnisită cu șuturi de ambele părți, a fost echilibrată, deși experiența și valoarea în plus din tabăra gălățeană anunțau o “alunecare de teren”.

Sau o reîntoarcere a gazdelor în sezonul rece, cu toate că bătea vânt de primăvară până prin minutul 18, cea mai mare ocazie de gol aparținându-le. Burciu, cu toată poarta lui United în față, a jucat rolul unui fundaș dunărean, fiind parcă mai greu să eșueze, decât să înscrie (minutul 14)! O ratare-premium etalase și echipa vicecampioană în primele minute, Borges nereușind să deschidă scorul din situație de unu la unu cu goalkeeperul.

Cu opt secunde înainte de relaș, Lașcu a inventat din stânga o diagonală memorabilă și Crăciun, aflat la bara a doua, a lovit cu stângul, din cădere: 0-1! Temperatura jocului buzoian era în scădere, dincolo se împodobea bradul victoriei. Crăciun, într-o autentică zi de iarnă, a făcut dubla cu o torpilă în colțul scurt (minutul 24), iar Petică, servit “printre”, a tras necruțător în vinclu: 0-3 (minutul 25).

Cinstit, merita și Gloria să marcheze, jucase bine în primele 20 de minute: Bălan a nimerit ținta jos, lângă portarul Wellington (minutul 30), însă finalul nu s-a aprins, așa cum și-ar fi dorit trupa nou-promovată. Cireș, din pasa lui Ignat, a deranjat păianjenul buturilor locale. 1-4 (minutul 33) și de remarcat ar fi mai ocaziile irosite de Mimi Stoica, în două rânduri, respectiv Bălan. CS United merge în Final Four, turneu pe care l-ar putea aborda chiar din postura de coorganizator.

#Futsal #CupaRomâniei #BuzăuUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer