Mușcătura “tigrului”: 5-3!

United Galați reintră în cărțile câștigării trofeului după o victorie ravisantă în cel de-al treilea meci cu Imperial Wet Miercurea Ciuc

Site-ul oficial al unui club sportiv, indiferent de disciplina în care își desfășoară activitatea, poate fi acuzat de subiectivism, de cele mai multe ori chiar de un patriotism patetic. Până la urmă, prezintă cu ochiul și inima de membru ale unei familii un fenomen care nu-i știință exactă, opinia izvorâtă din interior fiind perfectibilă, nicidecum echidistantă. Cu toate acestea, www.unitedgalati.ro și-a propus mereu să păstreze un nivel decent al comentariilor, să nu promoveze un fanatism lipsit de discernământ și să nu se lamenteze doar pentru a găsi cea mai ușoară explicație la eșec.

Înaintea partidei de luni seară, am titrat “United, azi vei câștiga!” deoarece era consecința firească a primelor două jocuri disputate la Miercurea Ciuc, nu doar ca să ne îmbătăm cu apă rece. “Tigrii” ar fi meritat mai mult decât acel cinic 0-2 consemnat după desantul în Ținutul Secuiesc, iar cu un public efervescent ca la Sala Sporturilor Dunărea te mobilizezi mult peste capacitatea normală. Astfel, vicecampionii ultimelor două sezoane au demonstrat că nu le convine postura de outsideri în care fuseseră plasați de specialiști. Și visul dunărenilor continuă marți, 21 mai, cu o nouă șarjă spre duelul decisiv pentru trofeu.

Repriza întâi a confruntării de luni a fost controlată de Ignat și compania, o bară a lui Araujo, în chiar primele minute, încălzind atmosfera pentru ce avea să urmeze. Ca paranteză, fanii care au evitat vizita la Sală au ce regreta… Imperial Wet a punctat, la rândul său, la impresia artistică, însă șansele de gol ale celor două tabere nu-și găseau concretizarea. Sau aceasta era impresia. Cu 14 secunde înainte de pauză, gălățenii, forțând obținerea celui de-al șaselea fault sinonim cu lovitura liberă de la 10 metri, au ratat momentul în care Covaci, fostul lor coechipier, pleca lansat de Fl. Matei și trimitea printre picioarele lui Wellington: 0-1.

Îți trebuie nervi de oțel ca să mai revii, chiar și într-un sport indoor, acolo unde tabela se poate schimba relativ repede. Vii după două înfrângeri frustrante la Ciuc și te conduce acasă adversarul după 20 de minute în care și neutrii spun că ai fost mai bun? Ceva s-a petrecut în vestiarul lui United, oamenii în roșu revenind cu o atitudine de kamikaze pentru care nu există antidot. Cireș a egalat cu stângul, după un corner bătut de Burdujel, temperatura creștea și… Și Sisif se afla pe parchet, era personaj-cheie: o acțiune “imperială” a oaspeților, cu Ovsianikov servant și Alvaro puncheur, dădea scorul încă o dată în urmă, 1-2!

Nu degeaba am lăudat în acest an competițional cea mai bună formație all-time a CS United, mentalul colectiv al trupei conduse din teren de Ignat a mușcat când adversarul poate că nu mai anticipa leziuni ale propriului organism. La mijlocul reprizei, Mimi Stoica, purtătorul de banderolă al Naționalei României, a înscris tot cu stângul, după un stop curat, de futsal autentic, și după alte trei minute se clătina imobilul de pe strada Stadionului din Galați: cu un assist de la antrenorul său, Crăciun a împuns colțul lung. Evident, cu piciorul stâng, 3-2! Fulminantă revenire, de unde rezervele de energie mentală?!

Partida s-ar fi putut rupe în minutul 35. Portarul Lopez a faultat din postură de ultim apărător, altfel Crăciun ar fi mers nestingherit spre 4-2, dar s-au opus arbitrii. Doar cartonaș galben și deznodământul încă fierbea! Din acel clocot, totuși, a răsărit o parabolă a tehnicianului-jucător Florin Ignat – ce execuție, ce talent a pierdut prima reprezentativă! Vizitatorii, în ofensivă cu fly-goalkeeper, își asumaseră riscul de a lăsa poarta descoperită, dar cum să crezi într-o finală că mingea
trimisă din propriul semicerc se culcă pe mijlocul ceilalte porți?

Victoria Galațiului încă nu era pecetluită (ce spectaculos e futsalul, era 4-2 și încă se putea întâmpla orice!), Cr. Matei reducând din handicap cu jumătate de minut înainte de oprirea timpului regulamentar. Apoi, pe fondul unui joc cu mingi bubuite pentru un dramatic 4-4 de prelungiri, când patru secunde separau meciul de succesul “tigrilor”, Borges a sărit la cap cu un adversar de două ori mai înalt decât el, balonul a țopăit la omniprezentul Ignat, aflat tot în semicercul echipei sale: preluare, piruetă și trasor direct în plasa deznădăjduită a ciucanilor. 5-3, cât de frumos, 5-3, după ce tot argintul viu al lui United rata incredibil în ultima secundă a meciului secund din Harghita! 5-3 și sperăm în continuare, 5-3 și trebuie să câștigăm și marți seară!

Florin Ignat, antrenor CS United: “A fost un meci foarte greu, dar mă bucur mult pentru această victorie! Le mulțumesc din suflet băieților pentru efortul nemaipomenit depus și, evident, le mulțumim minunaților fani gălățeni care ne-au dat oxigen în momentele dificile! Îmi doresc să ne putem recupera, ne așteaptă un nou joc epuizant. Credem în continuare în șansa noastră, vrem să câștigăm și meciul de marți. Sper ca Sala Sporturilor să fie neîncăpătoare cu această ocazie!

CS UNITED GALAȚI – IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC 5-3 (0-1)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Cireș 22:05, Stoica 29:43, Crăciun 32:51, Ignat 35:33, 39:56 | Covaci 19:46, Alvaro 25:30, Cr. Matei 39:27
UNITED: Wellington, Dinicuță – Petică, Tudose, Borges, Cireș, Crăciun, Lașcu, Araujo, Stoica, Ignat. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
IMPERIAL WET: Lopez, Dospinescu – Covaci, Alvaro, Bondar, Cr. Matei, Fl. Matei, Szőcs, Deco, Ovsianikov, Duque, Rakic, Porea, Tanko. Antrenor principal: Cosmin Gherman.
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Daniel Decă (Brăila). Rezervă: Ionel Boharu Predescu (Buftea). Observatori: Bogdan Sorescu (Pitești), Petre Radu (București).

A patra partidă dintre United Galați și Imperial Wet Miercurea Ciuc, programată marți, 21 mai, de la ora 18.45, în Sala Sporturilor Dunărea din Galați, va fi arbitrată de Ovidiu Dan Curta (Tg. Mureș) și Vlad Ciobanu (Iași), iar rezervă va fi Romulus Constantin Pop (Tg. Mureș). Ca observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Gabriel Gherman (București).

Biletul de intrare costă 5 lei. Persoanele sub 14 ani beneficiază de gratuitate.

#Futsal #Liga1 #Finala #Meciul4 #UnitedImperial
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer