Vom trece și peste această dezamăgire

CS United Galați a pierdut o nouă finală de Liga 1 de futsal, a treia la rând, însă va deveni și mai puternic

Dezamăgirea este sentimentul firesc după un meci în care am fost aproape de victorie, aproape de meciul decisiv, cel de-al cincilea… Sau îi putem spune frustrare: am întors de la 0-2, scorul general, am reintrat în joc cu victoria superbă de luni seară, apoi marți am răsturnat tabela după ce vizitatorii deschideau scorul și ne-am fi putut desprinde la 3-1. Nu facem referire la ocazia imensă a lui Araujo, din minutul 37, când mingea trimisă din propria jumătate spre poarta goală a trecut la o palmă de țintă. Marcase antrenorul său de două ori în acest mod spectaculos cu 24 de ore înainte. Cu acest gol, United și-ar fi asigurat prezența în duelul-vedetă.

Felicităm noii campioni ai României, Imperial Wet Miercurea Ciuc, chiar dacă au câștigat două jocuri la loviturile de departajare, un altul adjudecându-l cu noroc în urma unei reprize foarte bune prestate de “tigri”. Statistica va arăta că harghitenii au fost cei mai buni în sezonul 2018-2019, nicăieri nu vor fi consemnate imperfecțiunile de arbitraj care, cu tot respectul pentru adversari și pentru opinia publică, și-au făcut loc în meciul de marți seară. Acceptăm înfrângerea, în definitiv ne-am fi putut descătușa la loviturile de la 6 metri, însă o spunem răspicat: nu ne putem păcăli ușor. E păcat…

E păcat că Lașcu și Cireș au primit cartonaș galben la primele faulturi comise, cel puțin sancțiunea dictată celui de-al doilea a fost exagerată, e păcat că sportivii lui Imperial Wet n-au fost sancționați la faulturi poate mai evidente și e mare păcat că, în minutul 17, Burdujel, împiedicat pentru curmarea unui contraatac periculos, n-a primit faultul cuvenit. Ar fi fost al șaselea comis de ciucani și, implicit, am fi beneficiat de o lovitură liberă de la 10 metri. E păcat că astfel se viciază spectacolul.

Lista păcatelor a continuat după pauză, Crăciun fiind agresat în tușă de portarul Lopez, dar n-a fost fault. Explicația? Comică: mingea ar fi ieșit în aut înaintea atacului ușor inconștient. S-ar fi contabilizat, una câte una, greșelile celor din Miercurea Ciuc, inclusiv un henț al lui Deco, trecut cu vederea, și ar fi jucat și echipa lui Cosmin Gherman cu presiunea faultului declanșator de penalti. În schimb, gălățenii au fost “numărați” la orice contact mai bărbătesc. Astfel, în minutul 38, oficialii partidei au oprit disputa pe motiv de fault și s-ar fi ajuns iarăși la punctul de la 10 metri pentru Imperial Wet, moment disponibil pe canalul Futsal România de pe Youtube.

Dacă Cireș a faultat în acea fază, înseamnă că nu avem proprietatea termenului… Surprinzător, arbitrul care fluierase “contravenția” – și-o fi dat seama, probabil, de eroare – și-a schimbat decizia, înfuriind tabăra vizitatoare. Culmea cinismului, Ciucul se arăta deranjat de arbitraj și amenința cu retragerea de pe teren! Altfel, despre loteria loviturilor de departajare se poate spune doar atât: la Galați altcineva a câștigat la loto, nu CS United Galați. S-a întâmplat cu o săptămână înainte. Noi, gruparea “tigrilor”, vom trece și peste această dezamăgire și le ținem pumnii juniorilor la turneul final de la Piatra-Neamț. Forza!

CS UNITED GALAȚI – IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC 2-4 (2-2, 0-0, 0-2; după loviturile de departajare)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Lașcu 10:42, 19:34 | Rakic 10:34, 36:37
Au transformat de la 6 metri: Deco, Fl. Matei
Au ratat de la 6 metri: Araujo, Burdujel
UNITED: Wellington, Păduraru – Petică, Tudose, Borges, Cireș, Crăciun, Lașcu, Araujo, Stoica, Ignat. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
IMPERIAL WET: Lopez, Dospinescu – Covaci, Alvaro, Bondar, Cr. Matei, Fl. Matei, Szőcs, Deco, Ovsianikov, Duque, Rakic, Lajos, Tanko. Antrenor principal: Cosmin Gherman.
Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Tg. Mureș), Vlad Ciobanu (Iași). Rezervă: Romulus Constantin Pop (Tg. Mureș). Observatori: Andrei Ioniță (București), Gabriel Gherman (București).

#Futsal #Liga1 #Vicecampioni
#MândriCăReprezentămGalațiul
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer