Diferență nepermis de mare

CS United Galați a câștigat fără drept de apel jocul cu CFF Clujana Cluj-Napoca, scor 17-1 (12-0), în etapa 7 a Ligii 1 de futsal.

Nu se poate face o cronică a meciului de vineri seară, organizat în cele din urmă la Sala Sporturilor din Galați, după ce inițial fusese “plimbat” la Sala Siderurgistul. Din păcate, formația clujeană n-a contat nici măcar o secundă: primul gol a picat după 42 de secunde în care “tigrii” pasau amenințător doar în preajma buturilor oaspete. Obadă a tras tare, portarul doar a respins în față și Tacot a deschis scorul. După alte 50 de secunde a înscris și Obadă, cu un șut din dreapta, la colțul lung. Apoi s-a făcut 3-0, Crăciun trimițând de la distanță sub bară!

Cireș, servit în fața porții, n-a avut milă de ardeleni și 5-0 s-a făcut în minutul 8: după un un-doi cu Lașcu, Obadă a îndeplinit o formalitate. Stoica a împins din semicerc mingea în plasă, după un serviciu din lateral, Boșneagă i-a repetat isprava din aceeași zonă a terenului, iar Petică și-a trecut numele pe foaia de marcaj cu un călcâi din fața liniei porții. Îi trimisese puternic Crăciun, goalkeeperul Clujanei nereușind să se opună. Crăciun a ridicat diferența la 9-0 cu un călcâi spectaculos, de la câțiva pași de țintă, fiind și cu spatele la poartă, iar golul de la cea mai mare distanță i-a aparținut lui Crișan: bombă în vinclu, din apropierea centrului.

Ultimele secunde ale primei reprize au mărit pasivul formației pregătite de Mikos Tamas, internaționalul moldovean Obadă izbutind încă două lovituri eficiente. Mai întâi, o combinație cu Crișan i-a permis să fructifice din fața porții goale, apoi l-a lobat pe omul dintre buturi, spre satisfacția publicului gălățean. După pauză, motoarele lui United s-au potolit, antrenorul Florin Ignat a utilizat formule tot mai fresh, cu câte doi sau trei sportivi Under 23, dar jocul a curs în aceeași direcție. Crăciun a punctat pentru 13-0 cu o execuție din centru și nu se putea să nu înscrie și Lașcu: șut din 9-10 metri, cu plasa goală în față.

Vizitatorii au beneficiat de un penalty, portarul Păduraru faultând în suprafața de pedeapsă. A transformat Daradics, așa-numitul gol de onoare trezind orgoliul vicecampionilor. Pe lângă multe bare și alte ocazii clare, gălățenii au marcat de trei ori pe final. Petică a împins în gol din assist-ul lui Boșneagă, Crăciun l-a copiat, după o pasă excelentă a lui Petică și cursa a fost încheiată de căpitanul Burdujel. Așezarea făcută de Cireș l-a adus în ipostaza de a concretiza din apropierea punctului de la 6 metri. 17-1, o diferență nepermis de mare pentru un prim eșalon, iar “tigrii” pregătesc duelul de luni, cu Informatica Timișoara.

CS UNITED GALAȚI – CFF CLUJANA CLUJ-NAPOCA 17-1 (2-1)
Sala Sporturilor, Galați – 8 noiembrie 2019
Au marcat: Tacot 1, Obadă 2, 8, 19, 20, Crăciun 4, 16, 24, 38, Cireș 5, Stoica 10, Boșneagă 14, 34, Petică 15, Crișan 18, Lașcu 25, Burdujel 39 | Daradics 28p
UNITED: Grigoraș, Păduraru, Dinicuță – Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
CLUJANA: Mocan, Filimon – Incze, Daradics, Tamas, M. Moroșanu, Trofin, Cioban, Șt. Moroșanu, Takacs. Antrenor principal: Miklos Tamas.
Arbitri: Marian Ivănescu (București), Marian Carp (Galați). Rezervă: Flavius Ionuț Cojocaru (Galați). Observator: Petre Radu (București).

#Futsal #Liga1Futsal #UnitedClujana
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer