Ignat: Trofee pentru Galați!

Antrenorul vicecampioanei României a declarat într-un interviu pentru unitedgalati.ro că își dorește în 2020 atingerea unuia dintre obiectivele la care visează suporterii fotbalului în sală din orașul de la Dunăre

– Domnule Ignat, cum caracterizați sezonul de toamnă derulat de formația pe care o antrenați?
Consider că a fost un sezon bun pentru noi, cu o singură excepție, acel rezultat de egalitate de la Deva (n.a. – scor 4-4 cu Autobergamo), însă sper să nu mai avem sincope și în partea secundă a stagiunii.

– Cât de mult contează un asemenea rezultat, un accident în definitiv?
Contează, și am vorbit și cu echipa despre acest lucru: clasamentul la finalul sezonului regular este foarte important. Una e să joci primul meci în deplasare în fazele finale ale competiției, cu alt elan începi un duel de pe teren propriu, mai ales noi, care avem un public incredibil, care ne împinge mereu de la spate. Pentru CS United Galați chiar este o bucurie imensă când jucăm acasă, noi sesizăm uriașa diferență între a fi pe teren propriu și a juca în deplasare.

– Lotul de jucători pentru sezonul de primăvară este cel din toamnă sau a suferit modificări?
Nu există nicio modificare, se știe doar că, din nefericire, nu-l mai avem pe Daniel Araujo în echipă încă din toamnă. Rămânem în formula cu care am disputat ultimul joc din 2019 și sperăm să reușim partide cât mai bune în acest an.

– Veți juca în continuare și dumneavoastră?
Da, voi rămâne și pe teren, vom fi în continuare o echipă foarte unită pentru a ne atinge scopurile. Totuși, lotul nu este complet în această perioadă, avem jucătorii prezenți la naționalele României și Moldovei, șapte sportivi foarte importanți, iar din acest motiv nu putem susține jocuri de verificare. Am putea disputa unele, folosind și copii de la echipa de tineret, însă rezultatele n-ar fi relevante.

– Cum decurge pregătirea?
Cei rămași acasă se pregătesc foarte bine, iar pe 6 februarie vor veni și internaționalii. Problema este că pe 9 februarie dăm drumul la meciurile oficiale: vom disputa duelul de Cupa României cu ACS Poli Iași, un examen foarte important pe care trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate.

– Apropo de Cupă, ce spuneți de faptul că, o eventuală calificare a lui CS United Galați în etapa următoare se poate solda cu un super-derby în sferturile de finală. Campioana Imperial Wet Miercurea Ciuc joacă în faza optimilor cu Inter Gheorgheni, dar este categoric cotată cu prima șansă.
Da, n-au existat capi de serie la tragerea la sorți, dar n-avem ce face, trebuie să jucăm. Prefer să nu mă gândesc la acel meci, mai întâi vom avea Iașul în față și trebuie să obținem calificarea. Ulterior, cred că va fi bine pentru noi, acea partidă fiind programată pe terenul nostru. Consider că cine va învinge în acel meci are șanse uriașe să câștige și trofeul în acest an. Vorbim, totuși, ipoteze: mai întâi mergem la Iași și nu pot uita că anul trecut am avut o deplasare foarte dificilă în Cupă, la Odorheiu Secuiesc.

– Au suporterii gălățeni motive serioase să spere anul acesta că “tigrii” vor cuceri un trofeu sau ambele trofee?
De ce nu? Clubul nostru a fost mereu aproape de a câștiga trofee și prefer să nu vorbesc despre ele, ci să le câștigăm. Alături de minunații noștri fani, sper să ne bucurăm la final. Până atunci, concentrare maximă și Doamne ajută!

– Revenind la perioada în care naționala României este implicată în Elite Round-ul World Cup 2020. Sunteți un fost mare internațional și cunoașteți foarte bine fenomenul. Care sunt șansele tricolorilor de a se califica?
Naționala are șanse bune de calificare, avem echipă bună și sper din tot sufletul să mergem mai departe. Măcar la baraj să prindem un loc, iar dacă ne-am califica de pe prima poziție, ar fi o performanță minunată pentru fotbalul în sală din România. De asemenea, le urez multă baftă băieților aflați la naționala Moldovei.

– Hai, România și Forza, United!
Așa să fie!

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer