Futsal | Să umplem Sala!

CS United este pregătită de finala cu Informatica Timișoara

United Galați pregătește intens finala cu Informatica Timișoara. Sportivii trag tare la antrenamente pentru a câștiga titlul de campioni pe care l-au ratat în sezonul trecut. Antrenorul Vitor Hugo Costa, care a preluat echipa de pe locul 4 și a dus-o până în finală, știe că are o echipă de luptători. Portughezul vrea de la jucători aceeași atitudine pe care au avut-o în ultimele minute ale meciului de pe teren propriu, cu Odorheiu Secuiesc, atunci când jucătorii au recuperat un handicap de trei goluri în doar trei minute de joc.

“Cheia a fost cu Odorhei”
„Pentru mine cheia a fost aici cu Odorhei. Când era 4-1, mai aveam trei minute și toată lumea era deja tristă și părea că era gata și echipa fără doi jucători importanți, jucători de bază”, a declarat tehnicianul Vitor Hugo Costa. Jucătorii de la United abia așteaptă să joace cu Timișoara în finală, mai ales după ce primul meci din sezon a fost decis la masa verde, iar în al doilea Timișoara a trimis juniorii pe teren.
„Asta glumeam și noi și vorbeam că nu mai au cum să se ascundă, trebuie să vină să joace cu noi, că până acum s-au tot ferit, s-au dat bolnavi, acum trebuie să vină să joace, nu mai au cum să ne ocolească” a spus Viorel Cojoc, cel mai experimentat jucător din lotul vicecampioanei. Colegul său Andrei Apostol l-a completat: „E primul meci, ar fi trebuit să fie al treilea, dar e primul meci cu cei de la Informatica Timișoara. Îi cunoaștem destul de bine, și-au păstrat lotul timp de două sezoane cred, chiar în ciuda celor spuse de ei, că nu sunt bani, că nu reușesc să-și păstreze jucătorii, au același lot. E puternică, au experiență, dar eu zic că nu-i întâmplător ă jucăm a doua finală la rând”.

Se cunosc de la lotul național
Singurul internațional de la United, care a fost prezent la Europene, Octavian Cireș a ținut la rândul lui să precizeze: „Au o echipă extraordinar de bună, mulți jucători la lotul național, îi cunosc pe majoritatea, toți talentați, individual foarte buni, dar și ca grup stau foarte bine tactic, însă mingea e rotundă”.
United Galați a jucat cu Informatica Timișoara și în sezonul trecut, dar în semifinalele campionatului, unul dintre meciuri fiind decis cu un gol înscris de Andrian Lașcu în ultimele secunde. Jucătorii de la United își amintesc și acum de acea reușită. „Chiar am trăit pe teren, am trăit golul de 3-2 în teren, cu șase secunde înainte de finalul jocului, o atmosferă foarte frumoasă și chiar așteptăm publicul din nou să ne susțină, că fără ei este foarte greu”, a declarat Andrei Crăciun.

Așteptăm o atmosferă de vis
United Galați vrea să aibă parte din nou de atmosfera de vis din play-off-ul Ligii I de futsal de anul trecut. În urmă cu un an, Sala Sporturilor s-a dovedit prea mică pentru numărul mare de spectatori care ar fi vrut să vadă pe viu meciurile cu Timișoara și Deva. Sportivii gălățeni speră ca publicul să facă diferența în meciurile de pe teren propriu. „Ne dă o energie pozitivă când vedem sala plină, ne bucurăm când vedem că toată sala e în picioare, anul trecut chiar nu au avut loc să intre. Am avut prieteni care au plecat acasă din cauză că nu au mai avut voie să intre, că era sala plină”, a afirmat Cireș.
Un alt gălățean get-beget, Apostol l-a completat: „Personal, aș dori ca publicul gălățean să fie identic cu cel de anul trecut din finală. Să ne susțină până la capăt, indiferent de rezultatul din teren, să ne aprecieze, oricum ne apreciază, pentru faptul că muncim și că facem cinste orașului Galați”.

De la vicecampioni pentru un public campion
Jucătorii vicecampioanei României li s-au adresat direct spectatorilor gălățeni și le-au cerut să umple din nou Sala.
Bogdan Covaci: „Vă așteptăm la sală, o să vă oferim un spectacol pe cinste și, împreună cu voi, o să câștigăm cu siguranță această finală”.
Andrei Crăciun: „Vă așteptăm la sală! Luni și marți, la 6 jumate!”
Vitor Hugo Costa: „Avem nevoie de voi și sper să găsesc luni o sală plină și numai cu ajutorul vostru putem să câștigăm finala”.
Wellington „Nene”: „Te rog frumos, vino luni și marți, la ora 6 jumate, aici la sala Sporturilor din Galați, vino cu noi, împreună cu echipa pentru că noi câștigăm”.

Finala Ligii I dintre United și Informatica Timișoara va începe la Galați cu două partide care se vor juca luni și marți de la ora 18.30. Finala campionatului se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide, eventualul meci decisiv urmând să se dispute la Galați. (Cătălin RĂDULESCU)

#Futsal #UnitedÎnFinală
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer