Futsal | Înfrângere nemeritată

United poate egala diseară în marea finală de campionat cu Informatica

Meci foarte strâns în primul duel al finalei Ligii I la futsal. Informatica Timișoara s-a impus cu 1-0 la Galați, după o partidă aprigă, pe care o putea câștiga oricare dintre combatante. Chiar dacă a fost un meci sărac în goluri, fazele spectaculoase nu au lipsit. Brazilianul Varela a dat tonul la driblinguri spectaculoase, însă cea mai mare ocazie i-a aparținut internaționalului Cireș. Repriza a doua a debutat cu ratarea lui Burdujel, care a lovit imprecis mingea într-o situație favorabilă. Rakic l-a pus din nou la încercare pe goalkeeperul gazdelor, iar la cealaltă poartă Borges a ratat și el execuția, fiind singur cu portarul bănățenilor.

Cea mai mare ocazie a reprizei i-a aparținut lui Crăciun, care a deviat cu călcâiul un șut al lui Lașcu, dar veteranul Iancu a fost pe fază și a respins în corner. Sârbul Simic a fost aproape de a înscrie pe contraatac, fază la care timișorenii au cerut henț, însă imediat oaspeții au comis a șasea greșeală în repriza a doua, iar arbitrii au dictat lovitură de la 10 metri. Lașcu a încercat o execuție plasată, dar s-a opus din nou portarul de la Informatica. „Nene” Wellington da Silva și-a salvat echipa la o execuție a lui Simic, dar nu a mai putut face nimic cu două minute înainte de final. United a scos portarul, dar tabela a rămas neschimbată în ciuda unei ocazii uriașe de 1-1 ratate de Varela.

Declarații:
Robert Lupu (antrenor-jucător Informatica Timișoara): „United tot timpul ne-a pus probleme, este o echipă foarte bună, acum au un antrenor foarte bun, au un lot bun, sunt organizați. Astăzi a fost ziua noastră, trebuie să muncim mult, nu este nimic terminat, chiar dacă vom reuși să câștigăm două meciuri aici. Sunt două echipe, cele mai bune din România și nimeni nu este favorit”.
Vitor Hugo Costa (antrenor United Galați): „A fost un meci în care eu cred că United a fost echipa mai bună pe teren. Am avut ocazii din care trebuia să dăm gol. Nu putem… într-o finală, din astfel de ocaziim nu putem să ratăm, trebuie să dăm gol. Vedem mâine. A trecut doar un sfert din finală, mai avem mâine, sper să avem și noi noroc la finalizare și Doamne ajută!”.

Meciul 2 dintre United Galați și Informatica Timișoara se joacă astăzi de la ora 18.30 la Sala Sporturilor Dunărea, după care finala se mută în Banat pe 21 și 22 mai, pentru meciurile trei și patru. Eventualul joc decisiv se va juca la Galați pe 27 mai. (Cătălin RĂDULESCU)

#UnitedÎnFinală #UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer