Fly, United, fly!

“Tigrii” au început lansat play-off-ul, confirmându-și statutul de favorită a grupei: 5-2 la Odorheiu Secuiesc

Acesta este United, plutonul de profesioniști care își creează multe ocazii de poartă și care, cazul jocului de duminică seară, începe să le și concretizeze, așa cum s-a întâmplat pe mai tot parcursul sezonului. Ultima dată, la Odorheiu Secuiesc, ieșise remiză, 3-3, una dintre puținele deplasări în care vicecampionii ultimelor două sezoane lăsaseră puncte în stagiunea curentă. Prima repriză a noii confruntări, foarte timidă, a urcat pe tabelă un singur gol și câteva șanse ale “tigrilor” de a majora diferența.

Burdujel, Tudose și Lașcu l-au luat la țintă pe portarul Grigoraș până în minutul 10, fiecare dintre gălățeni fiind foarte aproape de reușită, apoi Araujo și Stoica au fost blocați de bară și de o intervenție de pe linia porții a unui fundaș harghitean. Miklos a repetat figura, respingând aproape din plasă o minge care a trecut pe la Neto. Și a venit minutul 16, când ne-am reamintit acțiunea solitară a lui Crăciun, din finala Cupei. Atunci trimitea peste bară, acum, plecat din propria jumătate cu patru adversari în jur, inclusiv portarul, a scos din joben un număr de hipnoză și a punctat spectaculos: 0-1!

Partea secundă a duelului din Harghita a avut o echipă United electrizantă: a stăvilit tăvălugul gazdelor, lansate prematur în atac cu fly-goalkeeper, și a punctat când i s-au ivit momente-cheie. Lașcu, pe un contraatac-fulger, a înscris cu un șut din stânga (0-2, minutul 24), Araujo n-a făcut 0-3, deși avea poarta goală în față, iar portarul Wellington nu le-a permis celor de la FK Od. Secuiesc să reintre în meci, parând de două ori in extremis. Sau le-a amânat restartul. Cu om în plus la construcție, gruparea locală a redus din handicap prin Csomo (minutul 27) și a crezut că astfel poate să forțeze egalarea.

Plusul de valoare al gălățenilor avea să tranșeze acel moment psihologic. Balonul a fost pierdut de formația aflată în căutarea punctului, Lașcu și-a permis luxul de a nu trimite disperat spre buturile părăsite, Araujo a venit la susținere și a fost servit perfect pentru 1-3 (minutul 28). Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc amuțise. Mai era de jucat din partidă, însă orice amator de futsal știa că “tigrii” decolaseră. Nu mai puteau fi prinși!

Ignat, antrenorul-jucător, a irosit o mare șansă de 1-4, luând la țintă un apărător ajuns pe linia porții, dar rolul călăului i-a venit mai bine brazilianului Araujo. Un-doi cu Mimi Stoica și gol dintr-un metru (minutul 30). Sportivii din Odorhei merită felicitați că nu s-au temut de eșec sau de scor, au forțat până la capăt și au mai înscris o dată: Szecsi, din semicerc, la capătul unei faze lucrate cu fanatism (minutul 36). Pe final, internaționalul Crăciun a izbutit o fază minunată, dovedind abnegație (a recuperat prin alunecare, la centrul terenului), generozitate (i-a pasat lui Tudose, cu toate că putea continua singur spre poarta goală) și eficiență (a marcat, colegul său din atac întorcându-i serviciul). United este pe merit liderul grupei de play-off și pregătește marele derbi cu Autobergamo Deva. Fly!

#Futsal #Liga1 #PlayOff #OdSecuiescUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer