CyBorges de Galați!

Atitudinea de roboți din repriza secundă și norocul revenit după o nejustificată absență în finala Cupei României au creat o victorie imensă: 2-1 cu Deva

Jocul de cuvinte din titlu avea nevoie și de context, nu se putea baza doar pe asocieri gratuit-forțate pe care le poți întâlni în publicațiile-tabloid. Vicecampioana CS United Galați și-a schimbat bateriile la pauză și a prestat teleghidată în repriza a doua, lăsând impresia că e un detașament de cyborgi, și a reușit golul de trei puncte prin sărbătoritul zilei. Borges, Kailon Borges, om pentru care căpitanul Naționalei României, Mimi Stoica, ridica triumfător un tricou cu numele său după deschiderea scorului… Ce meci a prins și Mimi, dar cât de bun a fost portarul Wellington Da Silva “Nene”! U-LU-I-TOR!

Ar trebui interzisă prin Ordonanță de Urgență o prestație ca a brazilianului dintre buturile formației gălățene. Sâmbătă seară, până în minutul 20, a dezamorsat nenumărate mingi, cu brațele, cu picioarele, cu pieptul și cu capul, a fost scut antirachetă și principal argument pentru colegi să-și calce în picioare propria timorare. Deva, o mare grupare a campionatului intern, cu futsaliști peste media întrecerii interne, a irosit șase situații foarte bune până în minutul 13, internaționalii moldoveni Obadă și Tacot fiind la originea lor. Când mingea s-a dus pe spațiul porții, Nene a parat cu zâmbetul pe buze, exasperându-și adversarii.

Crăciun, Lașcu și Ignat au avut la rândul lor șansa golului, însă Autobergamo a dechis balul: Sasse, plecat ca din tun pe dreapta, a centrat în buza buturilor lui United și Jodas a îndeplinit formalitatea în fața unui public gălățean care suspina, 0-1 (minutul 17:10). Reacția de trupă de commando a lui Ignat și compania merită aprecieri speciale: antrenorul-jucător bate repede un corner, Lașcu îi retrimite o parabolă, fostul internațional român centrează cu capul și Mimi Stoica, de lângă portar, face 1-1. Delir în Sala Sporturilor Dunărea (minutul 17:39)!

O dispută eminamente tactică, având multe pase laterale și înapoi, la deruta partenerului de întrecere, exploda după restabilirea echilibrului pe tabelă. Furia hunedorenilor avea să fie stăvilită doar de goalkeeperul dunărenilor, Nene scoțând și de două sau trei ori în aceeași fază, de pe linia porții sau din gheata atacanților. Letra, Sasse și Pânzaru au motive să nu doarmă bine câteva nopți la rând. A fost și noroc pentru “tigri”? Se poate spune și așa sau, ca să judecăm global acest minunat sport, mai degrabă soarta zâmbea și pentru Galați după o finală de Cupă pierdută incorect. Iar Nene primise oricum cele mai puține goluri și în sezonul regular!

Repriza secundă a oferit o imagine schimbată radical, elevii lui Ignat părând realmente niște roboți lipsiți de afecțiune. Își șterseseră din memorie prestația de până la intrarea la vestiare: reveneau mai dispuși la efort, lipsiți de teamă și cu un presing ucigător. Vizitatorii au respirat doar cu permisiunea jucătorilor echipați în roșu complet, dictatura Devei fusese scobită, iar insurecția muta capitala în semicercul internaționalului român Toniță, fost portar la Dunărea de Jos. O jumătate de meci de repovestit peste timp nepoților prezenți în sală.

Crăciun putea face 2-1 la două minute și jumătate de la restart, însă o fi fost cererea astrelor să marcheze sărbătoritul Borges. Stoica s-a înșurubat printre “albi”, a trimis excelent în profunzime și piticul vorbitor de portugheză a pendulat în fața goalkeeperului, trimițând în stânga acestuia (minutul 24:18)! Structura de rezistență a formației Autobergamo dădea semne de slăbiciune, portarul și unul dintre fundași colaborând într-o gafă de sărbătoare… Ah, Crăciun a ratat cu poarta goală, ce ușor i-ar fi fost vicecampioanei ultimelor două sezoane!

Nici Ignat, blocat în momentul șutului după o cursă rapidă, n-a majorat scorul, apoi Nene le-a reamintit lui Tacot și Sasse că e portar cu normă întreagă, pentru ca Lașcu să ridice asistența în picioare printr-o suită de driblinguri care n-a fost finalizată, din nefericire. Servit, Araujo, singur cu golul în gheată, a trimis alături. A irosit o ocazie și Burdujel înaintea unui final incandescent, cu o bară transversală a lui Pânzaru, ca fly-goalkeeper, și cu o deposedare chirurgicală a lui Ignat, cu numai câteva secunde înaintea fluierului izbăvitor. United merge mai departe, trebuie să câștige și partida cu FK Odorheiu Secuiesc pentru a juca finala!

CS United Galați – Autobergamo Deva 2-1 (1-1)

Au marcat: Stoica 17:39, Borges 24:18 / Jodas 17:10
United: Wellington, Păduraru – Petică, Tudose, Neto, Cireș, Borges, Crăciun, Araujo, Stoica, Lașcu, Burdujel, Ignat, Cojoc. Antrenor: Florin Ignat
Autobergamo: Toniță, Iancu – Pânzaru, Obadă, Tacot, Letra, Pardo, Sasse, Jodas, Varela, Biro, Costea. Antrenor: Adrian Moț
Arbitri: Vlad Ciobanu, Marian Ivănescu – Dragoș Mocanu. Observator: Gabriel Gherman

#Futsal #Liga1 #PlayOff #UnitedAutobergamo
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer