Da, jucăm din nou pentru trofeu

CS United Galați a câștigat jocul cu FK Odorheiu Secuiesc, 6-2, și apare deja pe afișul ultimului act al Ligii 1 de futsal

Nu trebuie să rămâi blocat pe scor ca să-ți faci impresia corectă despre succesul “tigrilor” cu reprezentanții Harghitei. Trupa lui Florin Ignat s-a văzut egalată de două ori până în minutul 7 (îți cam pierzi oxigenul, mai ales când depinzi de cele 3 puncte), a ratat două lovituri libere de la 10 metri și s-a desprins decisiv abia în ultimele zece minute ale întâlnirii. Explicația e simplă: presiunea din picioarele gălățenilor, despre care vorbea și antrenorul înainte de meci, a mers la braț cu o dezinvoltură capabilă de lucruri mărețe a vizitatorilor. În fond, ce ar mai fi putut pierde Odorheiu Secuiesc, de ce să nu presteze futsal de plăcere?

Categoric, United ar fi avut o viață mai ușoară cu un oponent strâns arici în fața propriei porți, cu o echipă așa-zis mică dornică să nu primească multe. Sau să amâne cât mai spre finalul partidei încasarea golului scontat de favoriți, însă formația lui Zoltan Jakab nu corespunde acestui profil: în sezonul regular smulsese punct atât dintr-o confruntare cu vicecampionii (3-3), cât și cu Autobergamo Deva (4-4), cealaltă componentă a grupei de play-off. Portarul Wellington “Nene”, încă o dată fenomenal, și luciditatea la finalizare a dunărenilor au soluționat o ecuație mai dificilă decât prevedea enunțul.

Dar harghitenii mai au vreo șansă la ocuparea primului loc în grupă, ce se întâmplă, de ce trag atât de tare? Erau întrebări balcanice la startul partidei, nu poți analiza intensitatea cu care te întâmpină vreun partener de competiție: poate din cauza subconștientului care făcea ierarhii, se juca de-a finala, anticipa deja o Sală a Sporturilor full la marile încleștări pentru medaliile de aur… Or pe parchet chiar așa debutau lucrurile: Burdujel, pierdut de apărarea oaspete, a avansat singur cu portarul și a marcat facil: 1-0 (1:36)!

O eroare în apărarea Galațiului i-a permis lui Manya, de la 9 metri, să facă 1-1 (4:28), apoi Cireș, servit la bara a doua de Araujo, n-a avut milă: 2-1 (6:07). Undeva, într-un colț ferit al minții sportivilor de la United se cuibărea gândul că soarta meciului e sigilată. Hop, să nu ne pripim, căci Tifan a egalat la 2 cu o secundă înainte de intrarea în minutul 8. Liderul grupei de play-off nu s-a clătinat, a demonstrat tărie de caracter și Lașcu a lovit pentru 3-2 cu o torpilă de la distanță (8:14). Până la pauză, însă, Nene avea să pareze în patru momente-cheie, atacurile Odorheiului fiind tot mai furioase. De cealaltă parte, Araujo și Borges treceau peste mărirea avantajului.

Crăciun a deschis balul de după pauză cu o bară, iar Cireș, lansat de Araujo, a fructificat o acțiune de singur cu paznicul buturilor adverse: 4-2 (24:01). Ar putea reveni în lotul naționalei României? De ce nu? Dispune de multe atuuri. FK Od. Secuiesc, forțând cu cinci oameni în câmp, s-a lovit apoi în alte două ocazii de forma excelentă a goalkeeperului Nene, Borges și Lașcu n-au rupt suspansul, trimițând lângă țintă, apoi a sunat sec o bară bubuită de același Lașcu și totul părea să se calmeze când mingea a aterizat pe punctul de la 10 metri. Araujo a șutat în Grigoraș, iar de la distanță Deva spera într-o minune.

Brazilianul Araujo, care avusese realizări, doar pasase decisiv la golurile lui Cireș, a și înscris pentru acel 5-2 care limpezea drumul spre a opta finală la seniori de la apariția clubului United în fotbalul de sală din România. Prezent pe 9 metri, sud-americanul a lovit mingea și plasa se zbătea neputincioasă (33:17)! Ultimele zvâcnici ale FK-ului au fost purtate de Manya și Szecsi, dar Nene și Araujo au blocat excepțional. Ulterior, încă o directă de la 10 metri a fost irosită de Lașcu… Dar cât de frumos și-a răscumpărat internaționalul moldovean greșeala: parabolă din propriul semicerc direct în poarta părăsită de fly-goalkeeper: 6-2 (35:16)! Merităm cu prisosință să ne bucurăm și să pregătim cu responsabilitate FINALA!

CS UNITED Galați – FK ODORHEIU SECUIESC 6-2 (3-2)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Burdujel 1:36, Cireș 6:07, 24:01, Lașcu 8:14, 35:16, Araujo 33:17 | Manya 4:28, Tifan 6:59
UNITED: Wellington, Dinicuță – Petică, Tudose, Borges, Cireș, Crăciun, Lașcu, Araujo, Stoica, Ignat, Cojoc (C). Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
FK OD. SECUIESC: Grigoraș, Sebestyen – Manya, Csoma, Kedei, Galfi, Hadnagy, T. Jakab, Tifan, Szocs, Boda, Szecsi (C). Antrenor principal: Zoltan Jakab.
Arbitri: Bogdan Hanceariuc (Iași), Radu Danielenco (Ploiești). Rezervă: Andrei Mihălcuț (Iași). Observator: Marius Năstasă (Piatra Neamț).

#Futsal #Liga1 #PlayOff #UnitedOdSecuiesc
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer