Bombardament: 11-1 cu Od. Secuiesc

CS United Galați a câștigat mai categoric decât o arată scorul un meci cu afiș

Poate că termenul din titlu ar fi meritat altceva, poate o amânare, ținând cont de realitățile social-politice de pe glob, însă în aceeași săptămână în care a fost acordat un nou Premiu Nobel pentru Pace, ne permitem să-l lăsăm acolo. Sportul, în cazul de față fotbalul în sală, se bucură de propriile granițe, își creează o matcă specială: aici ne încruntăm, poate că la un moment dat ridicăm și vocea asupra partenerului de competiție, însă la final ne strângem mâna. E doar un joc, iar cronica îi împrumută din ADN. Așadar, da, putem spune că “tigrii” lui Florin Ignat i-au bombardat pe cei de la FK Odorheiu Secuiesc. Apoi, le-au urat drum bun spre casă.

A fost o evidentă diferență de valoare între tabăra gălățeană și cea deplasată de gruparea harghiteană, una mai tânără decât în primăvară, dar meritele lui United nu pot fi știrbite. Vicecampionii au turat la maximum, ratând și alte ocazii clare de poartă, iar în ultimele minute și-au permis să-l folosească între buturi pe tânărul Neacșu, de 18 ani, care a avut câteva parade neașteptate. Altă dată, Odorheiu Secuiesc era greu de răpus, sâmbătă seară s-a pus doar problema scorului. Cu două minute înainte de final, oaspeții au și marcat prin Manya, șut după o cursă în dreapta. Meritau și ei să puncteze.

Golurile elevilor lui Ignat s-au dat cu toate liniile, au avut transpirație, fantezie, dar și noroc: unul dintre ele a fost de-a dreptul absurd. Szecsi a respins în piciorul lui Crișan, aproape de mijlocul terenului, iar din ricoșeu mingea a plonjat sub bară, spre uimirea portarului și a publicului gălățean. Se făcea 3-0. Scorul fusese deschis de Obadă, din fața porții, după un assist al lui Crișan, iar Lașcu majora la 2-0 cu o torpilă de la distanță. Până la pauză au mai marcat Stoica, după o cursă lungă garnisită cu simulări de pasă, și Boșneagă. Fostul căpitan al echipei Under 19 a reușit dubla: șut plasat de la 11 metri, apoi o formalitate, din serviciul lui Obadă.

Partea a doua l-a readus în prim-plan pe Lașcu. Mai întâi a împins din fața buturilor pentru 7-0 și a ridicat diferența după alte 3 minute cu o execuție de la 12 metri, balonul fiind atins și de un fundaș advers. Cireș a plasat apoi cu finețe lângă goalkeeper, Araujo s-a întâlnit cu mingea de 10-0 în 4 metri, fază copiată apoi și cu Tacot în rol de puncheur. 11-1, adică sentimentul atingerii cu vârf și îndesat a unui nou obiectiv. Bum! În primele zile ale lunii noiembrie, United va juca pe terenul formației Autobergamo Deva.

CS UNITED GALAȚI – FUTSAL KLUB ODORHEIU SECUIESC 11-1 (6-0)
Sala Sporturilor, Galați – 12 octombrie 2019
Au marcat: Obadă 3, Lașcu 10, 28, 31, Crișan 12, Stoica 14, Boșneagă 16, 20, Cireș 34, Araujo 35, Tacot 37 | Manya 38
UNITED: Grigoraș, Neacșu – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Araujo, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
OD. SECUIESC: Gyorfi, Sebestyen – Szecsi, Tifan, Balaszi, Galfi, Kerestely, Biro, Manya, Balasz, Kedei, Balint. Delegat: Bela Orban.
Arbitri: Marian Ivănescu (București), Ionuț Smeu (Brăila). Rezervă: Marian Carp (Galați). Observator: Marius Năstasă (Piatra Neamț).

#Futsal #Liga1Futsal #UnitedOdSecuiesc
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer