Vom rupe și acest blestem…

CS United Galați a pierdut și cea de-a șaptea finală, fie de Ligă sau de Cupă, 1-2 cu Dunărea Călărași, după un nou meci cu multe ratări. De ce nu ne-am revanșa la finele sezonului 2018-2019 al Ligii 1?

Este greu să-ți așterni gândurile într-o cronică de casă, vădit subiectivă, după ce constați cu amărăciune că s-a scurs încă o șansă de a aduce primul trofeu în vitrina clubului. Singura entitate din România care participă în toate competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, fiind angrenată în Liga 1, Liga 2, Campionatul Național Under 19 și în cursele de Cupa României, susținuse până duminică, 17 martie 2019, șase finale la seniori: trei de campionat (2010-11, 2016-17, 2017-18) și trei de Cupă (2010-11, 2011-12, 2015-16), toate pierdute.

Actul final cu numărul 7 începuse bine, cu formația pregătită de Florin Ignat la tobe, chitară, bas și voce: primul șut pe poartă al Dunării Călărași a picat abia în minutul 9! Și totuși, imediat a venit și golul organizatorilor turneului Final Four. Coelho a recuperat în flancul stâng și a tras tare pe colțul scurt: 1-0 (minutul 10). Reacția “tigrilor” a redus la tăcere asistența, Cireș și Neto neizbutind să împingă balonul în plasă, cu toate că ratarea părea imposibilă (minutul 11). Neto, încă o dată, și Crăciun, singur cu goalkeeperul spaniol al Dunării, au amânat o egalare care, din păcate, n-a mai avut loc.

Galan a beneficiat de o lovitură directă de la 10 metri, după acumularea a șase greșeli de echipă, și l-a învins pe Păduraru (minutul 14). United refuza însă înfrângerea, Araujo irosind o nouă mare șansă de a puncta, moment care s-ar fi putut solda cu penalti pentru gălățeni (fault în suprafața de pedeapsă la Araujo!), Ignat a trimis apoi alături, după o fază bună de atac (minutul 15)… A șasea eroare colectivă a gazdelor n-a putut fi evitată și brazilianul Araujo a trimis excelent, în vinclu (minutul 17). Trupa de la Mila 80 a Dunării se așezase corespunzător, golul urma doar să valideze euforia ofensivă a lui Crăciun & co.: Borges, de pe semicerc, a trimis în forță lângă bară (minutul 18) și Crăciun a lovit stâlpul porții călărășene (minutul 20)!

Partea secundă a debutat ca la box, cu lovituri directe de fiecare tabără, Coelho, Araujo, iarăși Araujo, Pinto și Ribeiro nimerind alături. Temperatura creștea, iar scorul devenea și mai incorect cu trecerea timpului. Luați numai momentele de generic ale lui Crăciun din minutele 29 și 30, faze limpezi de gol – mai întâi a scăpat singur din propriul teren și a trimis peste transversală, apoi a bubuit bara din vole, cu o foarfecă laterală! Cum să fie tot 2-1 după aceste acțiuni care ar fi trebuit cel puțin să trimită meciul în prelungiri?!

Și Borges trebuie pomenit încă o dată: a expediat o bombă în brațele portarului, după o suită de driblinguri (minutul 32), apoi Plugaru, unul dintre jucătorii experimentați ai localnicilor, a avut 3-1 în bocanc pe contraatac. Lașcu l-a evidențiat pe paznicul buturilor adverse – a câta oară? – și nici cu 8 secunde înainte de finiș nu s-a făcut dreptate. A șaptea finală a depins și de dreptul lui Araujo care, din 10 metri, a încercat să strecoare mingea pe sub portar. Ce agilitate de goalkeeper de handbal, a prins-o sub genunchi tocmai când se pregătea să evadeze în ațe! Pare să fie un blestem, dar se va rupe, poate chiar în sezonul curent de Liga 1! Forza UNITED!

#Futsal #CupaRomâniei #Finala
#DunăreaUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer