Pe merit, în derbiul pentru trofeu

Vicecampionii ultimelor două sezoane de Liga 1 de futsal s-au calificat în finala Cupei României, ediția 2018-2019, după o victorie cu CSM Tg. Mureș

Impresia generală după semifinala cu liderul eșalonului secund, scor 2-1 (1-0), a fost că partida, altfel foarte spectaculoasă, ar fi putut patina spre o mare surpriză. Am consultat în acest sens diverse comentarii în spațiul virtual, conturi oficiale de pe rețelele de socializare și chiar unele publicații on-line. Tg. Mureș a egalat cu 83 de secunde înainte de final? E limpede, partida putea să aibă prelungiri sau chiar lovituri de departajare, însă n-ar fi fost un deznodământ corect. United ar fi meritat să câștige mai clar decât a arătat tabela de marcaj!

Fără să știrbim din argumentele târgmureșenilor, care s-au luptat admirabil pentru nesperata șansă de a pătrunde în finală, formația care cu mândrie reprezintă Galațiul a irosit multe șanse de gol: trei bare (Lașcu, de două ori, și Araujo), o lovitură de penalitate parată de portar (Lașcu) și o minge scoasă de un fundaș advers de pe linia porții (trimisă de Ignat), ca să nu contabilizăm și cel puțin trei situații de singur cu goalkeeperul advers care n-au fost concretizate (Crăciun și Araujo i-au iertat incredibil de ușor pe transilvăneni). O notă mare în acest context merită Cătinean, portar care a jucat și la United. Și totuși, duelul cu CSM Tg. Mureș nu a fost pe muchie de cuțit decât în ultimul minut, după egalare, situație rezolvată însă de “tigri” în regim de maximă urgență.

Partenerii de întrecere au dezvoltat două situații majore în prima repriză, bara lui Crișan și ratarea uriașă a lui Szabo, iar după pauză au cultivat un joc de posesie prin utilizarea fly-goalkeeperului, aspect evidențiat după minutul 34. Altfel, șuturi la poartă din mai multe poziții au expediat ambele tabere, dar și la acest capitol au fost superiori dunărenii pregătiți de Florin Ignat, martorul, și anume înregistrarea evenimentului, fiind disponibil pe canalul de Youtube al entității Futsal România.

Golurile, minunate de-a dreptul, au ridicat cota semifinalei CSM Tg. Mureș – United, mai ales că toate au beneficiat de o oarecare doză de neprevăzut. Mai întâi, internaționalul moldovean Lașcu, așteptat să centreze sau să caute o nouă pasă pentru a desface lacătul defensivei, și-a driblat în viteză un adversar și a șutat necruțător cu stângul în colțul lung (minutul 15). CSM-ul a făcut 1-1 după o pasă lungă la Richard: vole devastator în vinclu din marginea semicercului (minutul 39), iar antrenorul-jucător al gălățenilor, Florin Ignat, a eliberat din preluare o torpilă, după un corner bătut de Araujo, pentru victoria care ar fi trebuit scrisă mult mai devreme (minutul 40).

Vicecampioana United, fidela pașilor mărunți, ajunge într-o nouă finală: duminică, 17 martie 2019, de la ora 18.00, cu Futsal Club Dunărea Călărași, grupare care a trecut în forță de Autobergamo Deva, scor 5-2. De ce n-ar câștiga cu acest prilej primul său trofeu? Succes, Octavian Cireș, Neto Caraúbas, Ionuț Păduraru, Wellington Da Silva, Constantin Burdujel, Viorel Cojoc, Mimi Stoica, Andrian Lașcu, Octavian Tudose, Cosmin Petică, Kailon Borges, Andrei Crăciun, Daniel Araujo, Alexandru Tănăsilă (antrenor portari) și Florin Ignat (antrenor principal)!

#Futsal #CupaRomâniei #FinalFour #Călărași
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer