Victoria nou-veniților

CS United Galați a plecat cu trei puncte în ediția 2019-2020 a Ligii 1 de futsal, 4-3 pe terenul Informaticii Timișoara

Anul trecut, “tigrii” începeau povestea cu minus 3 puncte, conform unei decizii federale, iar marți seară, în orașul de pe Bega au fost la o paradă de semieșec. De câștigarea unui singur punct, portarul Grigoraș, transferat în această vară de la Odorheiu Secuiesc, anulând o mare șansă a gazdelor cu 23 de secunde înainte de finiș. Timișoara obținuse o lovitură liberă de la 10 metri, după acumularea a șase greșeli de echipă (a șasea, la o recuperare a lui Burdujel, considerată fault, a fost exagerat sancționată), însă Montero n-a reușit să-l învingă pe noul goalkeeper de la Dunăre.

A fost, se poate spune, un succes al transferurilor verii, Tacot și Obadă, aduși de la Autobergamo Deva, marcând două dintre golurile vicecampionilor. Primul a trimis cu latul în plasă, după o lovitură liberă executată de Stoica, celălalt a șutat neașteptat printre picioarele portarului Voin. Și Lașcu a înscris cu o execuție de la distanță, formația antrenată de Florin Ignat jucând de câteva ori cu linia naționalei Republicii Moldova Tacot-Obadă-Lașcu-Burdujel.

Golul cu numărul 2 al gălățenilor a purtat semnătura brazilianului Araujo, care a profitat de o pasă greșită a bănățenilor, l-a driblat pe sportivul dintre buturi și a întors rezultatul la 1-2. Gazdele, în schimb, s-au bucurat de hattrick-ul lui Milovac, care a deschis foarte repede scorul, egalând la 2 pe finalul primei părți. După pauză, Milovac a mai punctat o dată. Greu meci au avut “tigrii” la debut!

Florin Ignat, antrenor CS United Galați: “Știam că vom avea un meci dificil și sunt bucuros pentru victorie, una foarte muncită. Categoric, mai avem multe lucruri de pus la punct în jocul nostru și vom munci ca să ajungem la nivelul pe care mi-l doresc în momentul intrării în play-off. Adversarii au jucat cu îndârjire și ne-au marcat goluri în urma unor greșeli copilărești. Nu se pune problema să-i fi tratat cu superioritate pe timișoreni, băieții au fost montați, au dezvoltat ocazii multe, dar așa se întâmplă când nu le concretizezi. Ocaziile se răzbună, bine că totuși am început cu dreptul acest campionat.

Vitor Hugo Costa, antrenor Informatica Timișoara: “Sunt foarte mândru de ce au făcut jucătorii mei, ne-am comportat foarte bine în fața unui adversar puternic. Ne-ar mai fi trebuit câțiva jucători pe bancă, poate că am fi avut mai multe șanse. Cred că ne putem îndeplini obiectivul, acela de a ajunge în play-off. Ne vom bate meci de meci pentru cele 3 puncte.

INFORMATICA TIMIȘOARA – CS UNITED GALAȚI 3-4 (2-2)
Sala Sporturilor Constantin Jude, Timișoara – 10 septembrie 2019
Au marcat: Milovac 1, 18, 31 | Tacot 5, Araujo 14, Obadă 27, Lașcu 34
UNITED: Voin – Ilaș, Ristic, Milovac, Montero, Nastai. Antrenor principal: Vitor Hugo Costa.
UNITED: Grigoraș, Dinicuță, Păduraru – Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Araujo, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor
secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
Arbitri: Attila Balint (Od. Secuiesc), Andras Benedek (Od. Secuiesc). Rezervă: Romulus Constantin Pop (Tg. Mureș). Observator: Sorin Vădana (Cluj-Napoca).

#Futsal #Liga1Futsal #InformaticaUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer