“Să câștigăm toate meciurile!”

Antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, Florin Ignat, vorbește într-un interviu pentru www.unitedgalati.ro despre programul foarte încărcat care începe la Focșani. Astăzi, “tigrii” vor întâlni formația Sportul Ciorăști, în etapa a XI-a a Ligii 1 de futsal.

– După o pauză destul de mare, perioadă în care clubul a solicitat amânarea unei partide, urmând apoi acțiunea naționalei și o “fereastră”, începeți o serie cu jocuri din trei în trei zile. Cum o veți aborda?
Ne era tare dor să jucăm un meci oficial, cinstit! După jocurile din UEFA Champions League și acea deplasare de la Cluj-Napoca, am fost în imposibilitatea de a susține și derbiul cu Deva, iar acum vom avea cinci partide din trei în trei zile. Din ce am înțeles, Federația dorește ca până pe 12 decembrie să terminăm toate meciurile pe 2021.

– Se va juca până atunci și meciul cu Autobergamo Deva?
Inclusiv acela, cu toate că nu a fost încă programat. Așteptăm decizia Federației, dar va depinde și de zilele în care Sala Sporturilor Dunărea va fi liberă. Suntem nerăbdători să jucăm toate aceste partide.

– Au fost probleme serioase de lot, ca niciodată. Care este situația jucătorilor în acest moment?
Din nefericire, nu și-au revenit complet și nu și-au revenit toți. Încă mai avem probleme cu portarul Cîrdei, Coquinho nu și-a revenit complet, Boșneagă a fost operat, dar până miercuri, cu Timișoara, sper să mai recuperăm dintre ei. Și eu am unele dureri, dar încerc să nu le dau importanță. M-aș bucura ca toți băieții să fie valizi deoarece vom avea, cel puțin la Galați, derbiuri cu primele clasate.

– Între timp, e posibil să vină și o decizie de la Comisia de Recurs vizavi de jocul pierdut prin forfait cu Clujana?
Da, sperăm să vină decizia cât mai repede, dar eu ca antrenor sunt mai preocupat să ne pregătim pentru a câștiga meciurile rămase până la sfârșitul anului. Acesta este obiectivul impus, să obținem maximum de puncte din aceste partide, în ciuda tuturor dificultăților.

– Cele mai multe dintre acestea se vor disputa pe teren propriu. Guvernul a decis să permită revenirea spectatorilor la sală. Cât de importanți ar fi pentru echipă?
Cu siguranță, ar fi foarte importanți pentru noi, dar din păcate vor putea intra doar în proporție de 30 la sută. Oricum, ne vom bucura să-i avem alături, îi așteptăm cu mare drag la sală la partidele cu Timișoara, Odorheiu Secuiesc și Deva.

– Până la derbiuri, sâmbătă dimineață veți juca la Focșani, cu Sportul Ciorăști. Așa cum se spune în sport, e cel mai important meci, nu?
Categoric, și la Focșani, dar și la Buzău vom avea jocuri tari. Dacă vă aduceți aminte, la meciul de acasă cu Sportul, a fost 3-1 pentru adversari, o echipă foarte arțăgoasă, o echipă care luptă pentru fiecare minge. Sperăm să ne întoarcem cu toate cele trei puncte din această deplasare.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer