Punctele-handmade

CS United Galați a câștigat pe merit și cu multă transpirație deplasarea dificilă de la Buzău: 2-1 cu SCM Gloria

Fără îndoială, orice punct cules de formația noastră este la fel de important, dar merită glorificate momentele în care reușești și cu toți ochii ațintiți asupra ta. În alte condiții, nimănui dintre marile echipe ale campionatului nu i-ar fi păsat ce se întâmplă într-un duel aparent banal dintre o nou-promovată și vicecampioana ultimelor două sezoane. După derbiul dintre Miercurea Ciuc și Deva, scor 4-2, devenea blockbuster și partida din Crâng.

“Tigrii”, favoriți ca în multe dueluri oficiale, au părut să nu resimtă presiunea și primele faze cu adevărat remarcabile ale deplasării de duminică au fost goluri. Borges a împins de pe linia porții o minge care abia își trăgea sufletul după o acțiune complexă de atac a gălățenilor (minutul 5), apoi Stoica a tras din afara semicercului pe sub portar (minutul 6). Era 0-2, diferență la care în fotbalul mare poți să plimbi balonul și să câștigi confortabil. Nu-i “obligatoriu” să te consideri învingător, însă oponentul are nevoie de alinierea astrelor pentru a întoarce soarta partidei.

Pe teren mic, în spectaculosul fotbal în sală, situația poate balansa mult mai ușor dacă iei piciorul de pe accelerație. United nu s-a relaxat, dar a irosit alte trei mari ocazii care, cel mai probabil, ar fi închis conturile, Borges, Crăciun și Tudose ratând chiar și din poziție de singur cu goalkeeperul! Vincene, unul dintre cei mai activi buzoieni, a punctat în minutul 10 cu un șut în vinclu și ecuația se complica. De la distanță, multe perechi de pumni se oțeleau.

Până la pauză, Araujo și Borges i-au mai dat bătăi de cap titularului dintre buturile Gloriei, iar localnicii ar fi putut beneficia de un autogol, pentru ca partea secundă să debuteze cu două șanse bune de egalare. Wellington Da Silva a demonstrat astfel de ce este poate cel mai bun portar al Ligii 1! Stoica, Ignat și Lașcu i-au iertat pe nou-promovații vizibil întăriți în campania de transferuri din iarnă, situație care s-a tradus astfel până la final: întreaga garnitură a “tigrilor”, inclusiv nou-venitul Neto, s-a bătut pentru fiecare minge, luând la mână fiecare fază pentru o victorie esențială.

Elocventă pentru acest succes handmade este alunecarea din ultimele secunde ale jocului, Lașcu blocând astfel o acțiune periculoasă a lui Șchiopu. Internaționalul moldovean nu mai era în postura bombardierului care caută breșa în defensiva adversă, el devenise genistul care trebuie să transforme câmpul minat într-unul fertil. Dulce victorie, mai dulce decât una obținută la scor!

#Futsal #Liga1 #BuzăuUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer