Prea multe ratări

CS United Galați, din dorința de a răzbuna rezultatul ultimei finale de campionat, a eșuat la Miercurea Ciuc

Scorul de 6-2 din futsal nu are dimensiunile rezultatului similar din fotbalul mare: poți să conduci cu 1-0 până cu 5 minute înainte de final, iar apoi să pierzi la trei-patru goluri diferență. Cine nu a urmărit derbiul din Harghita dintre formațiile care au disputat finala Ligii 1 de futsal, ediția 2018-2019, ar putea crede că a fost un soi de box cu umbra. Nicidecum. “Tigrii”, după ce au încasat două goluri într-un sfert de oră, s-au ridicat și au mușcat. S-a făcut 2-1, apoi Araujo a irosit o lovitură liberă de la 10 metri!

Ce rost are să contabilizăm ocaziile ratate până atunci? Concretizarea șanselor reale de gol ar fi putut duce la măcar un scor egal după primele 20 de minute. Balul fusese deschis de Rakic, cu un super-vole după o lovitură de colț, iar internaționalul Savio a punctat artistic, fascinând publicul local și privitorul neutru. Nici torpila lui Lașcu, direct din lovitură liberă, n-a fost o banalitate și ce bine le-ar fi prins vicecampionilor un gol din partea lui Araujo, din penalti… Cu gălățenii pe val în ultimele două minute și jumătate, șansele obținerii unui nou fault, implicit a încă unui 10 metri, ar fi crescut simțitor. Păcat!

După pauză, antrenorul Florin Ignat, nevoit să forțeze, a mizat între buturi pe junele Dinicuță, dar plusul de maturitate din câmp al “tigrilor” a fost zdruncinat iute de două execuții curate ale ciucanilor, semnate Hector și Fl. Matei. United a dat în portar și din 3 metri, Lașcu având cele mai bune situații de a marca, iar un balon pierdut de Burdujel, pe un fond ridicat de presiune, a umflat scorul. 5-1! Apoi, jucând cu fly-goalkeeper, trei noi ocazii imense au fost pierdute de dunăreni, Crișan, Tacot și iarăși Lașcu făcându-l mare pe Victor. Petică, singur cu plasa, a redus ulterior din diferență și tot el a lovit nefericit balonul, din fața golului, pentru ca omul dintre buturile lui Imperial Wet să trimită direct în poarta goală a vicecampionilor. Campionatul e lung, n-am pierdut decât o bătălie.

IMPERIAL WET M. CIUC – CS UNITED GALAȚI 6-2 (2-1)
Sala Sporturilor, Miercurea Ciuc – 28 septembrie 2019
Au marcat: Rakic 7.30, Savio 13.49, Hector 20.44, Fl. Matei 21.49, Hadnagy 29.55, Victor 35.52 | Lașcu 15.57, Petică 34.42
IMPERIAL: Victor, Dospinescu – Hector, Alvaro, Fl. Matei, Prsic, Covaci, Cr. Matei, Deco, Pânzaru, Rakic, Szocs, Tanko, Savio. Antrenor: Sito Rivera.
UNITED: Grigoraș, Dinicuță, Păduraru – Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Araujo, Stoica, Boșneagă, Crișan. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor
secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Daniel Decă (Brăila). Rezervă: Liviu Chița (Pitești). Observator: Bogdan Sorescu (Pitești).

#Futsal #Liga1Futsal #ImperialUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer