Marele câștig al lui United

Vicecampionii României au învins marți seară deținătoarea trofeului, Imperial Wet Miercurea Ciuc, scor 2-1, în etapa a II-a a play-off-ului, un succes mai important decât pare

Calculele înaintea acestui derby cu repetiție erau simple: indiferent de rezultat, formațiile cu cele mai bune șanse de a prinde o nouă finală de campionat rămâneau tot gruparea ciucană și trupa pregătită de Florin Ignat. Cu toate că în sport se pot întâmpla neprevăzute, cum a picat și pacostea coronavirusului care a golit arenele, multe dintre ele oricum aproape nefrecventate. Nu și la Galați, oraș în care futsalul chiar este fenomen social. Căutați fotografia realizată de fotoreporterul Vieții libere, se află pe pagina de Facebook a clubului nostru! Face cât o mie de declarații de dragoste.

“Tigrii”, învinși luna trecută chiar la malul Dunării de echipa lui Cosmin Gherman, au digerat greu eliminarea din Cupa României și intrau în partida de ieri cu încă un handicap: portarul Under 23 de ani Dinicuță, utilizat cu precădere în duelurile cu Imperial Wet, căpitanul Burdujel și tehnicianul-jucător Ignat doar au fost trecuți pe foaia de joc, toți trei fiind accidentați. “Niciodată, indiferent de situație, nu-mi place să pierd, așa că ne vom bate până la capăt”, spunea numărul 1 de pe banca tehnică a lui United, cu o oră înainte de start.

Și a ieșit ditamai duelul, mult mai cursiv decât întâlnirea knock-out din Cupă, cu faulturi mult mai puține, dar cu destui nervi și cu marele păcat de a avea suporterii doar în fața calculatorului sau a telefonului. Și sperăm să nu ne obișnuim cu asemenea ipostaze. Vizitatorii, conștienți că sunt favoriți, au încercat din primele clipe să puncteze; acum îl aveau în față pe al doilea portar al naționalei, bravul Grigoraș, care a completat dansul îndrăcit din teren al celorlalți oameni ai Galațiului. Hadnagy și Boșneagă au irosit primele mari acțiuni de poartă, apoi Küsmödi, și el june sub 23 de ani, dintr-un aut al lui Deco, a tras cu sete: 0-1.

După numai 11 secunde, Obadă a executat impecabil o lovitură de colț și Lașcu, pregătit pentru un asemenea serviciu, a trimis din vole în dreapta lui Victor Lopez. Ce gol, ce repede s-a restabilit egalitatea! Rakitic și același Lașcu au semnat ultimele ratări ale reprizei, iar revenirea de la cabine avea să aducă momentul psihologic pe care o Sală a Sporturilor arhiplină l-ar fi savurat minute în șir. După o combinație cu Tacot, Lașcu a plecat în forță pe stânga, și-a driblat doi adversari, a așteptat ieșirea goalkeeperului și, din apropierea cornerului, a trimis cu efect în plasă. Superb, exultau fanii rămași pe lângă uși!

Apoi a ratat Mimi, l-a imitat Savio și, din nefericire, am asistat la un moment aprins soldat cu eliminarea brazilianului din naționala României. Cu două minute în inferioritate, Ciucul s-a apărat impecabil (ce ratare a avut Crișan!), apoi a ieșit în cinci în jumătatea localnicilor și s-ar fi putut întâmpla orice. United s-a apărat senzațional, având în față o echipă campioană care, timp de aproape 8 minute și jumătate, a mizat pe fly-goalkeeper și pe furia de a întoarce scorul. Sau măcar pentru a smulge un punct. Înainte de puncte, căci urmează semifinalele și ultimul act, “tigrii” și-au câștigat dreptul de a miza pe încă doi sportivi, indiferent de adversar. Bravo, Boșneagă și Crișan, felicitări tuturor!

CS UNITED GALAȚI – IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC 2-1 (1-1)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Lașcu 11, 22 | Küsmödi 11
UNITED: Grigoraș, Păduraru – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Lașcu, Stoica, Boșneagă, Crișan, David. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
IMPERIAL WET: Victor Lopez, Dospinescu – Küsmödi, Rakic, Savio, Cr. Matei, Covaci, Prsic, Fl. Matei, Iszlai, Pânzaru, Hadnagy, Deco, Sasse. Antrenor principal: Cosmin Gherman. Antrenor secund: Levente Ferencz.
Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Tg. Mureș), Marian Ivănescu (București). Rezervă: Ionuț Smeu (Brăila). Observator: Bogdan Sorescu (Pitești).

#Futsal #Liga1Futsal #PlayOff #UnitedImperial
#UnitedGalati #ImpreunaSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer