COMUNICAT DE PRESĂ

Clubul Sportiv United Galați, entitate care a disputat ultimele trei finale de campionat ale Ligii 1 de futsal, obținând de fiecare dată medaliile de vicecampioni naționali, traversează o situație foarte complicată din punct de vedere economic. În ciuda rezultatelor care îi fac cinste orașului și județului Galați și a unor promisiuni ferme, CS United nu a primit finanțare în 2019, la rectificarea de buget a municipalității, și nici în 2020, la repartizarea stabilită la început de an.

Fotbalul în sală, prin jocul spectaculos etalat în ultimii ani și prin temeinicia de a lupta aproape în fiecare an pentru un trofeu, a devenit la Galați un fenomen social, de multe ori Sala Sporturilor Dunărea dovedindu-se neîncăpătoare.

Perioada foarte dificilă din viața clubului, care ne dorim să fie doar pasageră, este resimțită din plin de sportivi și de echipa tehnică, nu și de jocul etalat de formația noastră, căreia îi mulțumim pentru profesionalismul desăvârșit și pentru caracterul puternic de care dă dovadă. Neremunerați din luna noiembrie a anului trecut, componenții echipei United Galați, club de tradiție în fenomen, au reușit meciuri spectaculoase și victorii importante, aflându-se pe primul loc în clasamentul play-off-ului Ligii 1 în momentul întreruperii activității, în contextul crizei sanitare cauzate de pandemia de Covid-19.

Cunoaștem importanța izolării la domiciliu, în conformitate cu legile și recomandările valabile în mai multe țări de pe glob, toți componenții Clubului Sportiv United Galați aflându-se la domiciliu, respectăm cu strictețe măsurile impuse și avem un obiectiv universal, victoria umanității împotriva unui adversar invizibil și deosebit de periculos. Cea mai mare performanță este în acest moment evitarea contaminării și suntem pregătiți să câștigăm și acest meci, dar știm și că fotbaliștii în sală legitimați la CS United Galați, cei mai mulți dintre ei jucători de echipă națională, ai României și ai Republicii Moldova, sunt dedicați 100 la sută acestei discipline, neavând alte venituri. Ei trăiesc de ani de zile din sport, au familii, copii și le este practic imposibil să continue astfel, de aceea ne exprimăm speranța că, după ce vom ieși din izolarea la domiciliu, la următoarea ședință a Consiliului Local Galați vor fi identificate de către edilii municipiului soluțiile optime pentru ca entitatea CS United Galați, care cu mândrie reprezintă comunitatea în țară, să fie sprijinită corespunzător.

Este un semnal de alarmă și ne place să credem că va avea efectele scontate.

Vă mulțumim!

Clubul Sportiv United Galați

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer