Ignat: “Avem un lot foarte bun”

Antrenorul vicecampionilor României la futsal, Florin Ignat, vorbește la startul pregătirilor CS United Galați despre sezonul precedent, dar mai ales despre ce va urma. Nu promite trofee, dar și le dorește, în schimb afirmă că nu va mai îmbrăca tricoul de jucător.

Domnule Ignat, e imposibil să nu fi retrăit în vacanța de vară momentele importante ale stagiunii 2018-2019. Ce concluzie ați trage acum, la rece?
– Desigur, m-am gândit la cele două finale jucate în sezonul trecut, e firesc să regreți că n-ai reușit să obții cea mai de preț medalie nici în Cupă, nici în campionat, însă vremea regretelor a trecut și, pentru că mi-ați cerut o concluzie, iat-o: nu am luat niciun trofeu, cu toate că am fost foarte aproape. De aici, trebuie să extragem aspectele pozitive, căci au fost nenumărate, și să continuăm să îmbunătățim jocul. Sper ca anul acesta să cucerim cel puțin un trofeu.

Noul sezon se anunță mai puternic decât cel precedent?
– Cinstit, campionatul o să fie la fel de echilibrat ca cel de anul trecut, deși nu se cunoaște încă numărul de echipe, configurația competiției. Totuși, mă interesează mai mult propria echipă: trebuie să omogenizăm lotul, să-i intregrăm pe nou-veniți și să le oferim sportivilor Under 23 din lot suportul necesar pentru a progresa. Știți că din nou sezon vor deveni foarte importanți.

Așa este. Veți fi obligat să utilizați tot timpul cel puțin jucător sub 23 de ani. Cum găsiți această regulă?
– Cred că este o idee bună, altfel nu-ți poți crește copiii. Dacă vrem să devină tot mai buni, să scoatem oameni de națională tot mai valoroși, trebuie să-i forțăm să joace, indiferent dacă tragi sau nu la câștigarea competiției. E firesc să ne dorim un viitor, indiferent de domeniu. Dacă, în schimb, vrem doar să luăm campionatul, aducem jucători străini și gata, cu toate că nici atunci nu-ți garantează nimeni succesul.

Are United tineri valoroși pentru a nu fi afectat jocul echipei în sezonul care va debuta în toamnă?
– Da, avem copii buni, îi cunosc pe toți și sunt convins că vor crește în valoare. Nu știu ce sportivi Under 23 vor folosi contracandidatele noastre, însă sunt mulțumit de cei pe care îi antrenez eu. Și, ca să extind discuția, sunt mulțumit de lotul cu care voi începe pregătirile pentru noua stagiune competițională.

Lotul este redus din punct de vedere numeric…
– Da, sunt numai 14 jucători, deci mai puțini decât anul trecut, dar pe mine mă interesează altceva. Acum avem un lot foarte bun din punct de vedere valoric, abia aștept să începem antrenamentele. Nu știu dacă vom mai aduce vreun sportiv, dar cert este că nu mai putem transfera străini.

Apropo, cum vi se pare modificarea neașteptată conform căreia posesorii de dublă cetățenie, română și moldovenească, nu mai pot fi asimilați jucătorilor formați la nivel național? Implicit, ei sunt considerați jucători străini.
– Lucrurile acestea mă depășesc, treaba mea e să-i antrenez, dar este ciudat să ai buletin într-o anumiță țară și, totuși, să fii considerat străin.

Revenind la adversari, va fi campioana Imperial Wet Miercurea Ciuc principala contracandidată a lui United?
– În mod normal, da, s-au întărit foarte mult. Au venit în această vară la Ciuc doi jucători români de națională, un sârb, de asemenea, de lot național și un brazilian, iar nucleul de bază a rămas. Dar asta nu înseamnă că sunt din start câștigătorii următorului campionat. Dimpotrivă! Ar mai fi și Dunărea Călărași o formație foarte bună care se va lupta la primele locuri. În rest, nu știu, vom vedea ce se va mai întâmpla. Se mai pot schimba lucruri și în iarnă, deoarece se știe că bătălia mare va fi în play-off.

Ați stabilit programul meciurilor de verificare?
– Avem o listă, dar nu e definitivată, mai ales că urmează câteva zile de reacomodare, apoi, de săptămâna viitoare, vom susține câte două ședințe de pregătire zilnic. Vor fi destule jocuri-test, vom avea și Cupa Nicolae Rainea la mijlocul lunii august, apoi sper să mai perfectăm două partide de pregătire.

Ce le poate promite suporterilor gălățeni antrenorul Florin Ignat, la începutul unui nou drum?
– (râde) Nu promit nimic, știu doar că vom face tot posibilul pentru a fi mai buni. Și vom fi, iar pe minunații noștri suporteri îi așteptăm în număr cât mai mare la Sala Sporturilor. Dar promit ceva, antrenorul Ignat va rămâne doar pe bancă, nu va mai îmbrăca tricoul de jucător.

N-ar fi o pierdere pentru echipă?
– Important este să avem un câștig pe bancă, iar prezența mea în teren știrbește mult din acest atu. Din acest sezon, va fi mereu lângă mine pe bancă și Viorel Cojoc și mă va ajuta foarte mult. Avem mulți gălățeni de perspectivă și la echipa Under 19 și trebuie să avem grijă de ei.

#Futsal #Liga1Futsal #Interviu #FlorinIgnat
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer