Efectul “buturuga mică”, evitat

Vicecampionii României au avut emoții în deplasarea de Cupă de la Tg. Secuiesc: 4-2 cu divizionara secundă KSE

În futsal, surpriza apare mai greu decât la fotbal. A declarat-o antrenorul Florin Ignat la prima conferință de presă de la semnarea contractului cu CS United Galați. În parte, afirmația sa a fost probată luni seară, în optimile de finală ale Cupei României, oponenții, KSE Tg. Secuiesc, jucând cu o dăruire greu de egalat în acest sezon. Jos pălăria pentru gazde, prestația lor ridicând cu mult nivelul unui meci pe care specialiștii îl considerau rezolvat de la intrarea pe teren a sportivilor!

Startul, într-un context nu fericit pentru gălățeni (Burdujel și Crăciun au rămas acasă, accidentați, Borges revenea după multe zile de repaus, tot din cauza unor probleme de sănătate, Neto încă nu are viza de România), a adus o neașteptată deschidere de scor: Ștefănescu a punctat din zonă centrală (min. 4), punând presiune pe vicecampioni. Maturitatea garniturii păstorite și din teren de Ignat a evitat precipitarea, dar acțiunile de atac ale “tigrilor” s-au lovit de un portar, Farkas, greu de bătut. Nu mai calculăm și barele luate la țintă!

Pe finalul primei părți, Daniel Araujo, ultimul transfer al iernii la Dunărea de Jos, a finalizat cu călcâiul, ca pe genericele care promovează fotbalul de sală, o acțiune în trei, Ignat și Lașcu fiind celelalte rotițe ale unei moriști de efect (min. 19). Probabil relaxarea a făcut ca ai noștri să omită faptul că mai sunt câteva secunde din repriză și același Ștefănescu a taxat o eroare defensivă (min. 20) și era 2-1 la pauză pentru formația din Liga 2.

După pauză, canalele de Facebook și Youtube ale profilului Futsal România au ratat mai bine de un minut, perioadă în care antrenorul-jucător Ignat a egalat (min. 21) și părea doar o chestiune de timp până când tabăra mult mai experimentată rezolva ecuația. Dar ce să vezi? Nou-venitul Daniel a încasat două cartonașe galbene și a părăsit terenul în minutul 32, ceea ce în futsal e o mică dramă. Două minute ești în inferioritate dacă nu încasezi gol între timp, fly-goalkeeper-ul poate dubla avantajul fizic, însă KSE s-a temut să forțeze.

Adunați în jurul său, elevii fostului internațional Florin Ignat s-au apărat cu îndârjire și, pe un contraatac nebun, Borges a trimis din stânga în plasă pentru un 3-2 de thriller (min. 32). Se dovedea că fotbalul pe parchet poate fi gestionat și când nu prinzi o zi grozavă: Tg. Secuiesc s-a dezorientat, a rămas cu om în minus prin eliminarea portarului, pentru henț în afara semicercului (min. 39), și plusul de valoare al CS United a mai scuturat o dată tabela. Cireș a împins mingea din fața porții goale după o acțiune solidă (min. 40). Efectul “buturuga mică” fusese evitat. Cu emoții, dar trecuse.

#Futsal #CupaRomâniei #KSEUnited
#UnitedGalați #ÎmpreunăSuntemUNITED

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer