Când punctele bat impresia artistică

17 octombrie 2021 era până ieri data oficială a ultimei victorii a vicecampionilor României, un neverosimil 8-2 cu Luceafărul Buzău, adversarii noștri de duminică, 5 decembrie. Între timp, am mai câștigat la Cluj, 4-0 cu CFF Clujana, dar rezultatul a fost întors de Comisia de Disciplină. Prin urmare, în meciul cu Timișoara importantă era oprirea unei hemoragii. S-a întâmplat acest lucru, e adevărat, cu emoții neașteptat de mari.

1-3 la Odorheiu Secuiesc, când ne consideram imbatabili, acela fiind primul eșec al sezonului, e meciul care a pornit efectul de domino al rezultatelor “tigrilor” din toamna lui 2021. Și am avut 1-0 în județul Harghita… Au urmat cele trei jocuri din Ucraina, în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, 4-6 cu Liqeni, 3-5 cu Araz și 0-2 cu Uragan, partide de luptă care au măcinat și fizic formația noastră, iar partida de campionat de la Cluj, omologată cu 3-0 în contul adversarilor, a prelungit artificial sentimentul că ceva nu funcționează. A urmat o pauză de aproape o lună (meci amânat, o pauză pentru acțiunile naționalei și o etapă liberă din oficiu) până la deplasarea de la Focșani, acolo unde Sportul Ciorăști ne-a învins surprinzător cu 4-2. A câștiga devenise deja un challenge serios pentru United.

Ieri, împotriva unei grupări care vizează fazele finale ale întrecerii, echipa antrenată de Florin Ignat, încă incompletă din cauza problemelor medicale, a început ca din tun: 2-0 după numai 4 minute! Araujo l-a deposedat pe Joao Fernandez în terenul advers, a scăpat singur cu portarul și a finalizat, apoi Cireș, după un corner bătut de Burdujel, a finalizat cu latul din 7 metri. Au urmat ratări, bănățenii rezistând în ciuda startului nefast. Iar pe final de repriză puteau reduce din diferență, o lovitură de la 10 metri, dictată pentru șase greșeli de echipă, a fost parată de Toniță, mingea trimisă de Plopeanu fiind deviată de portarul Galațiului în bara transversală! De ce șase faulturi într-o repriză în care păream la conducere? Presiunea era uriașă. Conduceam pe tabelă, aveam publicul alături, însă teama de eșec nu mai avea nevoie de nicio prezentare. Era acolo, cu arme și bagaje.

După pauză s-a făcut 3-0, eliminarea lui Plopeanu fiind urmată instantaneu de un gol din lovitură liberă. Puncta iarăși Araujo, însă sportivii dunăreni încă erau agitați. Și a picat golul de 3-1, al lui Fernandez, apoi câteva plonjoane în plin ale lui Toniță au amânat apropierea la 3-2. Milovac a înscris din 2 metri, cu 5 minute înainte de finiș, și atmosfera meciului devenea irespirabilă. Fără Cîrdei, încă nerefăcut complet, Ignat a modificat complet structura liniilor pentru a include în teren câte un jucător Under 23. Se pierdea din experiență, iar la jocul 5 contra 4 al oaspeților, declanșat în ultimele două minute, a fost necesar un dans perfect fără minge. Pentru a anula șutul spre poartă și pentru a o recupera.

Mai erau 13 secunde când antrenorul-jucător, intrat pe teren abia în minutele de final, a recuperat în propriul semicerc și a trimis o acoladă direct în poarta Timișoarei: 4-2. Un gol care a pus la adăpost trei puncte enorme, o victorie mai importantă decât orice fază-spectacol sau, așa cum i se spune în alte discipline, impresia artistică. United trebuia să-și demonstreze că poate iarăși să învingă, aceasta nefiind o rușine. Au trecut și mari entități ale sportului mondial prin crize de exprimare, iar în momentul în care și-au reglat motoarele au devenit irezistibile. Fie ca și “tigrii” să ia câte trei puncte din toate jocurile rămase de disputat în 2021!

Florin Ignat, antrenor-jucător United Galați: “A existat o presiune la acest joc din cauza rezultatelor din ultimul timp și mă bucur mult că am luat cele trei puncte. De la 3-0, în loc să ne facem meciul ușor, am luat prostește două goluri și am trăit emoții foarte mari pe final. Nici nu voiam să mă gândesc că se putea face 3-3. Îmi felicit băieții că au trecut peste toate acestea și am încredere că vom face meciuri bune în continuare. Important este că am luat o mare gură de aer, sper să fi fost asta descătușarea!

UNITED GALAȚI – CFR 1933 TIMIȘOARA 4-2 (2-0)

Au marcat: Araujo 3, 25, Cireș 4, Ignat 40 / Fernandez 31, Milovac 35

UNITED: Toniță – Tacot, Araujo, Crișan, Crăciun.
Rezerve: Păduraru, Cîrdei, Petică, Arhire, Oană, Burdujel, Cireș, Coquinho, Ignat.
Antrenor: Florin Ignat.
CFR: Lungu – Lupu, Fernandez, Plopeanu, Vîrlan.
Rezerve: Filimon, R. Matei, Ilaș, Nemițanu, Milovac, Dan, Trion.
Antrenor: Robert Lupu.

Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Ionel Boharu Predescu (Berceni).

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer