2022, Anul Tigrului!

Toate au mers ca unse în acest an 2022, Anul Tigrului de Apă, conform zodiacului chinezesc. United Galați, echipă supranumită “Tigrii”, a cucerit Cupa României, Campionatul și Supercupa, ajungând și între primele 16 campioane ale Europei. Iar în sezonul actual suntem lider fără înfrângere! A fost anul nostru, DOAR al nostru.

Retrospectivele se realizează, de obicei, pe jumătate de sezon, niciodată pe un întreg an calendaristic, dar situațiile excepționale nu țin cont de reguli. În 2022, din 15 ianuarie, data primului joc oficial al anului, și până pe 12 decembrie, perioadă care cuprinde și consistenta vacanță de iarnă, echipa antrenată de Florin Ignat, el însuși încă pe teren la aproape 41 de ani, United a susținut 34 de meciuri oficiale. Am inclus aici toate competițiile: Liga 1, Cupa României, Supercupa și cele două grupe de UEFA Futsal Champions League (Main Round și Elite Round).

Bilanțul este grozav: 34 24 3 7 184-106

24 de victorii
3 rezultate de egalitate
7 înfrângeri
184 goluri marcate
106 goluri primite.

“Tigrii” au încheiat la egalitate Supercupa cu Autobergamo Deva, duel decis la loviturile de departajare (aplauze speciale pentru portarul care a bifat un singur meci în tricoul United, Constantinescu!), și cele două meciuri din actualul campionat cu FK Odorheiu Secuiesc, iar înfrângerile au fost înregistrate cu Autobergamo, de două ori (în turul suplimentar al stagiunii precedente și primul joc al finalei de campionat), și în super-duelurile de UEFA Futsal Champions League cu Uragan Ivano-Frankivsk, Benfica Lisabona, Barcelona, Futsal Pula și Sporting Anderlecht Bruxelles.

Ce carte de vizită îmbogățită într-un singur an: două dintre grupările calificate în Final Four-ul UEFA Futsal Champions League au jucat cu United. Benfica la Galați, în grupa de Main Round găzduită de Sala Sporturilor Dunărea, și Anderlecht, la turneul de Elite Round din Croația.

Golgheterii “tigrilor” în anul 2022:

41 goluri – DANIEL ARAUJO
20 – Leonardo Dos Santos “Pelé”
19 – Octavian Cireș
16 – Andrei Crăciun, Robert Crișan
12 – Florin Ignat
10 – Cristian Cardenas, Vlăduț Dudău
9 – Matei Boșneagă
7 – Cosmin Petică
6 – Constantin Burdujel
5 – Rareș Oană
4 – Petrișor Toniță, Marius Arhire
2 – Albert Cireș
1 – Alin Cârdei

Doi jucători adverși și-au marcat în proprie poartă în duelurile din acest an cu United Galați: Dobre (Sportul Ciorăști) și Oliveira (CFR Timișoara).

“Tigrii” utilizați de United Galați în anul 2022 (a doua jumătate a sezonului 2021-22 și prima jumătate a stagiunii 2022-23):

Portari: Petrișor Toniță, Alin Cârdei, Ionuț Păduraru, Daniel Constantinescu
Jucători de câmp: Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Albert Cireș, Andrei Crăciun, Robert Crișan, Marius Arhire, Daniel Araujo, Leonardo Dos Santos “Pelé”, Cristian Cardenas, Vlăduț Dudău, Rareș Oană, Florin Ignat, Cosmin Petică, Matei Boșneagă

Antrenor principal: Florin Ignat
Antrenor secund: Viorel Cojoc
Antrenor portari/delegat: Alexandru Tănăsilă.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer