“United în Ligă, ce oportunitate!”

Președintele CS United Galați, Cristian Ștefu, declară într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, www.unitedgalati.ro, că echipa dunăreană este un ambasador extraordinar pentru județul nostru.

Nu s-au stins ecourile celei mai recente decizii ale Federației Române de Fotbal, și anume desemnarea clubului nostru, CS United Galați, pentru UEFA Futsal Champions League. Cum ați primit această veste care vă schimbă oarecum strategia?
Trebuie să admit că a fost o veste neașteptată, nu puteam anticipa problemele de la Imperial WET Miercurea Ciuc și este regretabil că acest club s-a retras din toate competițiile. Ne pare rău pentru adversarii noștri din ultimele sezoane, au ieșit meciuri senzaționale între United și gruparea harghiteană, însă deja ne concentrăm pe sarcina care ne-a fost atribuită. United merge al doilea an consecutiv în Champions League, nu e lucru puțin, iar asta obligă. Mergem în Ligă încă o dată, e un avantaj creat prin muncă, prin rezultate constant bune. Fără să se simtă cineva deranjat, suntem clubul care îi face cea mai bună propagandă fotbalului de sală din România. Poate că e o expresie demodată, însă noi am dovedit stabilitate, acesta fiind criteriul principal pentru a face performanță.

UEFA a confirmat prezența CS United în Main Round. Deja vă gândiți la tragerea la sorți de la finalul lunii august?
Am fost notificați și ne onorează. Anul trecut am avut un parcurs remarcabil în cea mai importantă întrecere europeană intercluburi, Galațiul fiind pe un tablou cu metropole continentale, un lucru foarte important. Ne gândim și la tragerea la sorți, până atunci, totuși, avem și alte griji. Capitalul de imagine câștigat de reședința de județ, de întreg județul Galați, prin accederea echipei noastre în Champions League este important. Sportul este în continuare un ambasador care merită mai multă susținere. Federația Română de Fotbal ne-a informat că, prin dispariția clubului din Miercurea Ciuc, putem merge și în sezonul 2021-2022 al Ligii și nu puteam să refuzăm o asemenea oportunitate. Suntem CS United Galați, avem un blazon de respectat și vom fi încă o dată ambasadorii Galațiului și ai României. Avem și un mesaj pregătit cu care am putea juca în super-întrecerea continentală.

Care este acela?
“Invest in Galați!” Este, într-un fel, un motto îmbrățișat de Primăria municipiului Galați și ne face o aleasă bucurie să-l ducem pe continent. Galațiul demonstrează, iată, că poate fi primul în România, că poate coagula energii care să dezvolte regiunea. Ne bucurăm că mergem iarăși în Ligă, dar ne dorim și mai mult ca această bucurie să fie resimțită de întreaga comunitate. De aceea, abia așteptăm ca din toamnă să avem iarăși suporterii la sală, să jucăm în atmosfera care a făcut din United un pol de atracție. Ar fi minunat ca Galațiul să vadă cu adevărat oportunitatea din conjunctura asta favorabilă.

La ce vă referiți?
Așa cum avem o relație foarte bună cu Federația, colaborăm cu administrația publică locală, mă refer la Primăria și Consiliul Local Galați, cărora le mulțumim, însă întâmpinăm dificultăți în tentativa de obținere de fonduri. Așteptăm alături de noi și investitori privați, ar fi o șansă pentru ei să meargă alături de noi direct în UEFA Futsal Champions League. Știm despre ce este vorba. Reprezentăm un vector de imagine extraordinar, și nu este așa doar pentru că o spun eu, președintele clubului. Să ne desfășurăm activitatea aici, acasă, să creștem tineri din oraș și din împrejurimi și, având un nucleu de jucători experimentați care duc greul, să mergem an de an în finala campionatului, să obținem trofee și să ne măsurăm forțele cu grupări de tradiție ale futsalului european, iată o rețetă imbatabilă! De aceea, cred că această echipă merită mai mult.

Ce planuri aveți pentru noul sezon, unul care, prin participarea în Ligă, se dorește a fi strălucitor?
Noua stagiune ne îndatorează, suntem obligați să-i facem încă o dată cinste fotbalului de sală din România. Nu sunt doar vorbe, avem rezultatele din ediția precedentă în sprijinul acestei teze. Am fost eliminați de un colos, de o dublă câștigătoare de Champions League, Kairat Almatî din Kazahstan, și am fost până în faza premergătoare turneului final. Nici de această dată nu dorim să facem figurație. Futsalul din țara noastră, în ciuda întâmplării nefericite de la Imperial WET, este tot mai iubit, la Galați fiind deja un fenomen. Este foarte frumos acest tablou, dar el costă și nu avem nicio problemă în a ne anunța disponibilitatea de a colabora cu orice entitate căreia povestea CS United are potențial sau chiar i se pare emoționantă. Dacă nu o cunoaște îndeajuns, i-o putem prezenta pe îndelete. Deja ne-am apucat de treabă pentru noul an competițional și ar fi minunat să simțim un sprijin și mai important din partea comunității. Am garanta o reprezentare extraordinară în competiția-vedetă a Europei.

Interviu realizat de Biroul de Comunicare al CS United Galați.

În fotografie, CS United Galați în deplasarea de la Rekord Bialsko-Biala, din sezonul precedent al UEFA Futsal Champions League.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer