UCL | “Tigrii” s-au jucat cu “Delfinii”

România va fi reprezentată și în faza 32-imilor de finală ale UEFA Futsal Champions League, CS United trecând de campioana Israelului în Runda Preliminară.

Titlul cronicii acestei victorii dorite de întreaga suflare a fotbalului gălățean, cu toate că am primit mesaje de încurajare din mai multe colțuri ale țării și de peste hotare, putea fi “Tigrii din Galați au mâncat Delfinii”, adică o figură de stil oarecum facilă. De show, dar facilă. De gustibus. Am ales, totuși, o variantă ceva mai soft, mai aproape de ce se întâmplă în arena atleților, jocul dintre United și Dolphins fiind de o sportivitate exemplară. Poate și pentru că doamnele din Rusia delegate de UEFA să împartă dreptatea nu meritau prea multe bătăi de cap din partea unor bărbați puternici.

Marele absent al debutului echipei United în competiția stelelor din Europa, publicul gălățean, a stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și a trăit la o intensitate nebună până în ultima secundă, în ciuda faptului că mingea a stat, ascultătoare, într-o covârșitoare proporție la piciorul gazdelor. Presiunea aerului rarefiat din Champions League s-a simțit de la primele pase ale elevilor lui Florin Ignat, iar ultra-defensiva campioanei Israelului a accentuat un soi de stres bizar pentru gruparea cu un atac năucitor, cel mai bun din Liga 1 – 67 de goluri în numai 7 partide!

Vizitatorii, circumspecți din cale-afară, puteau profita de o ezitare a portarului Păduraru, însă piciorul lui Bar Gad a tremurat și balonul s-a urcat pe un perete al Sălii Sporturilor (minutul 8), apoi au început să iasă ghearele “tigrilor”, Crișan punându-l de două ori la încercare pe goalkeeperul Hafif, de departe cel mai bun om din garnitura “delfinilor”. Minutul 11 a descărcat alte două lovituri, una parată, a lui Araujo, cealaltă la o palmă de țintă, semnată de Ignat. Iar golul a picat dintr-o acțiune-fulger a Galațiului: finul dribleur Araujo a desenat o acoladă peste apărare, Tacot a retrimis în centru și Cireș, venit din linia a doua, a concretizat (12′).

Dansul dintre “feline” și “mamiferele marine” a continuat în același ritm: amfitrionii împingeau liniile până aproape de gura porții, vizitatorii încercau eroic să-și păzească buturile și să lovească pe contraatac. Astfel, Shkolnik și Adani au trimis peste țintă, în situații avantajoase (14′, 15′). Până la pauză, tehnicianul-antrenor al lui United a irosit o bună ocazie de 2-0 și se consumase mult din bazinul energetic al campioanei României, nevoită din cauza pandemiei să joace în numai șase jucători de câmp. Plus Petică, utilizat câteva minute în startul reprizei secunde.

Atacurile formației noastre s-au întețit după minutul 25 și putem spune că norocul i-a ferit în bune momente pe sportivii din Ashdod, port în sudul coastei mediteraneene a Israelului: Ignat a fost blocat in extremis de portar (25′), Tacot, de lângă bară, n-a putut înscrie (26′), Crișan l-a întins pe goalkeeper (28′), apoi căpitanul Burdujel, din 3 metri, a ratat ținta (29′). Sabie cu două tăișuri, super-ofensiva lui United a scăpat ca printre degete o contră a lui Bar Gad, dar Păduraru a evitat șocul (27′)! Presiunea creștea și pentru că finalul urma să fie abordat cu fly-goalkeeper de echipa aflată în dezavantaj.

Ultimele cinci minute și jumătate i-au găsit pe cei de la United compacți în propriul teren, după ce Cireș (30’), Tacot (31’), Ignat (33’) și mai ales Burdujel – lob peste portar, mingea fiind recuperată pe linia porții de Noyman (34’) – și-au irosit și ultimele încercări de a limpezi apele. Ieșiți în cinci la joc, israelienii au expediat doar două șuturi periculoase, blocate de Tacot (36’) și Păduraru (40’). În schimb, un balon recuperat de “tigrul” Ignat, trimis spre poarta goală din terenul gazdelor, a lovit bara (38’)! Ca să fie și mai evident ghinionul de la finalizare al campionilor României. Să ne pască oare norocul la tragerea la sorți pentru următorul tur?

UNITED GALAȚI – ASHDOD DOLPHINS (Israel) 1-0 (1-0)
A marcat: Octavian Cireș (11.58)
Arbitri: Irina Velikanova, Tatiana Boltneva (Rusia); rezervă: Daniel Decă (România)
UNITED: 1. Ionuț Păduraru – 4. Constantin Burdujel (cpt.), 8. Sergiu Tacot, 11. Robert Crișan, 19. Daniel Araujo, 9. Octavian Cireș, 13. Florin Ignat, 17. Cosmin Petică.
Rezerve neutilizate: 12. Cristian Neacșu, 7. Marius Arhire, 18. Albert Cireș.
Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
DOLPHINS: 1. Shafir Hafif – 3. Roei Noyman, 9. Chen Bar Gad, 13. Sharon Adani, 16. Ido Buda, 11. Iskandar Kahramonov, 4. David Reboh, 5. Michael Kados, 6. Dor Osadon, 7. Tamir Shkolnik, 10. Meir Samimi; 14. Dan Bar-El, 15. Idan Shkolnik.
Antrenor principal: Shay Zablotsky.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer