Super-emoția United

Galațiul are motive reale de mândrie, nu se poate bucura în fiecare an de două trofee din trei într-o disciplină sportivă, oricare ar fi aceea. CS United reușește acest lucru în 2020.

Pandemie, restricții mai mult sau mai puțin dure, alegeri în două rânduri, turbulențe în viața social-economică a țării, decalaj economic și de infrastructură între tradiționalele regiuni ale României, jurnale de știri deprimante. E o radiografie sumară a ultimelor luni, radiografia nemilosului an 2020 care a schimbat cutume și care parcă ne reînvață să mergem. Omul de rând, pentru a face în siguranță pasul spre lumea post-pandemică, are nevoie de un sprijin, de optimismul și decuplarea de la grijile cotidiene pe care poate că numai sportul le oferă. Firește că și lectura, dar suntem într-o cronică specială de meci. 🙂

Competițiile, sărăcite de absența publicului (oare cum va fi când minunații suporteri vor reveni în arene?), duc mai departe luptele interne ale imaginației microbistului, cetățean al urbei nevoit să manipuleze un ecran de TV, computer sau smartphone pentru a-și urmări echipa favorită. Suporterii United ne scriu zilnic și folosesc cu fanatism butoanele din social-media: nu putem conștientiza ce ar fi fost la Sala Sporturilor Dunărea aseară, ar fi evadat iarăși mii de oameni în stradă, cum s-a întâmplat în 2011, la câștigarea campionatului de fotbal de către surata FC Oțelul. De ce, pandemio?

Galațiul are motive reale de mândrie, nu se poate bucura în fiecare an de două trofee din trei într-o disciplină sportivă, oricare ar fi aceea. CS United reușește acest lucru în 2020, după ce formația masculină de volei CSM Arcada pare să fi devenit un soi de rege al mișcării cu mingea la fileu. Și atât, din nefericire. Și mai sunt orașe, cu zecile, care nu cunosc asemenea emoții, care doar le văd trăite de alții și care ar cheltui averi pentru a împrumuta o stare de fericire pură. Municipiul de la Dunărea de Jos, în definitiv întregul județ, n-au de ce să nu jubileze că un club local prezent an de an în finalele fotbalului de sală a ajuns numărul 1, participând și în reputata întrecere UEFA Futsal Champions League.

Supercupa de vineri seară a fost show total, cu o grupare harghiteană care își asumase statutul de outsider și care, tocmai din acest motiv, a dorit să lupte cu eroism, izbutind o prestație lăudabilă. La 1-0 pentru “tigri”, gol picat în urma unei combinații-blitz între Crăciun, Ignat și Araujo, Odorheiul a ratat șanse bune de egalare, insistând neașteptat de mult să intre la pauză cu egalitate pe tabela de scor. A fost nevoie, totuși, de un minut și jumătate de joc în care campionii s-au scuturat ca mamiferul ieșit din hibernare. Tacot a trimis un vole incredibil, după o centrare a lui Araujo, apoi brazilianul a făcut 3-0 din assist-ul lui Ignat. Ulterior, Crăciun, scăpat singur cu portarul, a ștampilat numele United pe trofeu.

Repriza secundă i-a adus pe teren și mai hotărâți pe elevii lui Jakab Zoltán, scorul devenind 4-1. Și putea fi chiar 4-2, dar Dinicuță a revenit cu poftă de joc după mai bine de două săptămâni de inactivitate. Araujo, omul super-finalei, a obținut apoi o lovitură de la 6 metri, transformată de Crăciun, și ultimul gol al gălățenilor a fost înscris de Crișan, din serviciul lui Tacot. FK Odorheiul Secuiesc mai merita o reușită și a fost răsplătită cu 16 secunde înainte de final, când mirosul de sărbătoare din Sala Sporturilor Dunărea era irezistibil. Bucură-te, Galați, suntem mândri că ți-am oferit un zâmbet!

CS UNITED GALAȚI – FK ODORHEIU SECUIESC 6-2 (4-0)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați – 11 decembrie 2020
Au marcat: Araujo 5, 15, Tacot 14, Crăciun 15, 27-penalti, Crișan 34 | Kedei 23, Balint 40.
UNITED: Dinicuță, Păduraru, Neacșu – Tacot, Cireș, Crăciun, Burdujel, Crișan, Araujo, Ignat, Arhire, Petică, Boșneagă, Cojocaru. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă. Preparator fizic: Ionel Tămășanu.
OD. SECUIESC: Gălățeanu, Sebestyén – Bálint, Kedei, Kerestély, Gálfi, Balázsi, Balázs, Csomor, Nagy, Molnar, Csog. Antrenor principal: Jakab Zoltán.
Arbitri: Marian Ivănescu (București), Romulus Constantin Pop (Tg. Mureș). Rezervă: Ovidiu Dan Curta (Tg. Mureș). Observatori: Gabriel Gherman, Petre Radu (ambii din București).

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer