Recordul lui Araujo

Golgheterul noilor campioni ai României, “tricolorul” de origine braziliană Daniel Araujo Carreteiro, a stabilit un record greu de bătut. În finala sezonului 2021-22, a marcat de zece ori în poarta adversarilor, performanță fără egal în istoria fotbalului de sală din țara noastră.

În primul joc al finalei cu Autobergamo Deva, scor 4-2 pentru hunedoreni, n-a reușit nici măcar o pasă decisivă, însă a ratat câteva situații incredibile. Apoi, n-a mai putut fi oprit. Daniel Araujo Carreteiro, simpaticul jucător carioca, devenit între timp cetățean al României, a înscris de patru ori în a doua partidă, disputată tot pe terenul adversarilor și câștigată de “tigri” cu 6-5. El a oferit și un assist, însă zestrea i s-a îmbogățit în meciurile de la Galați. Victoriile cu 5-2 și 4-3 care au oprit trofeul Ligii 1 de futsal la malul Dunării au fost marcate de jocul excelent al lui Daniel: 4 goluri și o pasă decisivă în prima zi de la Sala Sporturilor, apoi alte două reușite și încă un serviciu fructificat de coechipieri în duelul care a declanșat fiesta.

În total, Araujo a bifat 10 goluri și 3 assist-uri într-un ultim act în care United a înscris de 17 ori.

Trebuie precizat faptul că echipa noastră are în palmares finalele cu cele mai multe meciuri din istoria Ligii 1 de futsal: a susținut o dată cinci partide pentru trofeu, în 2017, când a pierdut duelul decisiv cu Autobergamo Deva, apoi a jucat două finale în patru acte cu Imperial WET Miercurea Ciuc. A urmat în luna mai a anului 2022 bătălia cu Autobergamo, de asemenea în patru episoade: 3-1 pentru gălățeni la capătul unui sezon în care și Cupa României și-a făcut buletin de Dunăre.

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer