COMUNICAT DE PRESĂ

În urma informațiilor apărute în câteva publicații locale, articole conform cărora Clubul Sportiv United Galați, vicecampioana ultimelor trei sezoane ale Ligii 1 de futsal, i-ar fi dator fostului său sportiv Kailon Borges, facem următoarele precizări:

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, în ședința sa din data de 9 iunie 2020, a stabilit ca CS United, pe motiv că ar fi denunțat unilateral, fără justă cauză, a contractului individual de muncă încheiat cu sportivul, să-i achite acestuia drepturi financiare restante și compensații pentru întreruperea relațiilor contractuale. Hotărârea CNSL nu este definitivă, acesta fiind motivul pentru care n-am mediatizat-o, preferând să luăm atitudine abia după ce cazul a ajuns în mass-media.

Suntem în așteptarea motivării Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor pentru a face recurs, CS United beneficiind de argumente incontestabile care reclamă o soluție complet diferită. Reamintim setul de modificări decis de Comisia de Fotbal în Sală și de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal înaintea sezonului curent, detalii prezentate cu lux de amănunte de clubul nostru, tot printr-un comunicat de presă.
Menționam anul trecut că în noua stagiune echipele de prim eșalon sunt obligate să înscrie în raportul de joc la fiecare meci minimum 9 jucători formaţi la nivel naţional, față de 7, cât era necesar în anul competițional 2018-2019, și că modificarea de regulament cea mai discutabilă le suspenda jucătorilor de naționalitate română care au evoluat pentru naționala de seniori a unei alte țări dreptul de a fi considerați formați la nivel național.

În ziua adoptării noului ROAF-Fotbal în sală, CS United avea sub contract, pe lângă sportivii formați la nivel național, trei jucători extracomunitari, Wellington Da Silva, Kailon Borges și Daniel Araujo, și patru sportivi cu dublă cetățenie, română și moldovenească, Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Cristian Obadă și Sergiu Tacot, ultimii doi semnând cu gruparea vicecampioană pe 1 mai 2019, respectiv cu o lună și jumătate înainte de ședința federală menționată. Odată raportați la noile norme, cei patru jucători originari din Republica Moldova, chiar și posesori de cetățenie română (cu drepturi depline, conform Constituției), nu mai erau asimilați sportivilor formați la nivel național.

Ce club sportiv, nu numai din fotbalul de sală, din orice disciplină și chiar din afara României, își permite extravaganța de a păstra în lot jucători pe care să aibă dreptul de a-i utiliza doar prin rotație? Este o întrebare retorică și este inutil să precizăm că, obligați de noul regulament, a trebuit să renunțăm la serviciile a doi dintre ei. Aceștia au fost, cu mulțumirile de rigoare pentru performanțele obținute în tricoul “tigrilor”, Wellington Da Silva și Kailon Borges, aflați sub contract până în 2020. Deciziile s-au dovedit, iată, corecte și eficiente din punct de vedere sportiv, CS United aflându-se în momentul suspendării activității din cauza pandemiei de Covid-19 pe primul loc în clasamentul play-off-ului Ligii 1.

Altfel, Codul Muncii din România, mai mult decât reper, instanța căreia întreaga forță de muncă i se subordonează, nu permite salarizarea unei persoane care într-o anumită perioadă, în cazul de față intervalul de timp judecat de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal, nu s-a aflat la locul de muncă, nici măcar în țară! Kailon Borges, cu tot respectul pe care îl merită, nu poate solicita de acasă, din Brazilia, achitarea unor drepturi care nu i se cuvin: i-am oferit atât lui, cât și lui Wellington Da Silva șansa de a-și găsi altă echipă și de a fi remunerați pe baza valorii lor, însă spre stupefacția CS United, singura lor destinație a fost CNSL. Comisiile federale trebuie să țină cont de toate aceste detalii!

Sportivul de valoare este vizibil pe teren, nu în sălile de judecată. CS United Galați, entitate constrânsă de modificările regulamentare din vara anului trecut, nu putea avea obligația de a le găsi alte echipe jucătorilor care nu mai făceau parte din strategia clubului. Altul îi este țelul: deja calificată în a patra finală de campionat consecutivă, reprezentanta Galațiului speră să aducă pentru comunitate trofeul mult așteptat.

Clubul Sportiv United Galați

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer