Asta înseamnă UNITED GALAȚI

Zece gălățeni, un basarabean care așteaptă cetățenia română, fiind în oraș de la terminarea gimnaziului, un brăilean de mare ispravă, un brazilian care ne vorbește limba și alți doi români de peste Prut, posesori de dublă cetățenie, unul dintre ei jucând la United de peste cinci ani de zile. Banca tehnică e toată din Galați, de la A la Z!

Astfel s-a făcut mare una dintre formațiile de tradiție din fotbalul de sală din România, UNITED GALAȚI: cu oamenii comunității, cu sportivi crescuți în propria pepinieră, cu deosebite caractere care nu trec doar o jumătate de sezon sau un an prin vestiar. Ei lasă urme în suflet, ajung să cunoască foarte bine locul, să se identifice cu orașul și suporterii. Inima lor bate pentru Galați.

V-am prezentat o parte din rețeta succesului unei entități care în 2020, după alți patru ani consecutiv în care a jucat finale, a cucerit Liga 1 de futsal, Supercupa României și, după ultimul turneu din sezonul regular, a terminat pe primul loc în clasament. Golaverajul, 105-34, și victoriile la scor obținute în derbiurile cu Imperial Wet Miercurea Ciuc (3-0) și Autobergamo Deva (8-3), demonstrează din plin autoritatea “tigrilor” lui Florin Ignat. Ca orice echipă, a trebuit să intre pe teren și fără unii oameni considerați “de bază”. Nu s-a agățat de alibiuri și n-a respirat din punct de vedere sportiv doar prin plămânii unuia dintre jucători: avionul, dacă își pierde un motor, ajunge de cele mai multe ori la destinație.

Duminică, în ultimul meci dinaintea play-off-ului, gălățenii au făcut iarăși spectacol, iar mezinul vestiarului, Albert Cireș, de numai 16 ani, a înscris primul său gol în cariera de senior. Toți ceilalți jucători de câmp ai Supercampionilor marcaseră măcar o dată în sezonul curent, o altă performanță cu care nu se poate lăuda oricine. Grupul pregătit excelent din punct de vedere fizic de profesorul Ionel Tămășanu – căruia îi dedicăm acest loc 1, urându-i însănătoșire grabnică! – și ireproșabil antrenat tehnico-tactic de Florin Ignat a răzbit la nici jumătate de an de când în presă și în social-media apăruse întrebarea, aparent nevinovată, “Ce se întâmplă cu United?”.

În vară, e drept, ne despărțiserăm de oameni importanți, jucători de legendă în fotbalul de sală de la noi, precum Dumitru Mimi Stoica, Andrian Lașcu, Cristian Obadă sau Andrei Grigoraș, însă declarațiile conducerii tehnice au fost fără echivoc: “Ne vom lupta în continuare la prima poziție din clasament!” Unii au zâmbit, alții or fi râs. United coborâse mult media de vârstă, nu și țelurile. De pildă, la finalul acestei săptămâni, mergem în Polonia, pentru jocul din 16-imile de finală ale UEFA Futsal Champions League, cu Rekord Bielsko-Biała. Nu este obligatoriu să câștigăm un nou titlu de campioni, arătăm doar că suntem pe cel mai bun drum cu un proiect care îi face cinste Galațiului. Și care merită mai multă susținere.

Destinația grupării United, club care din primul an de la fondare a fost îndrăgit de comunitate, nu putea fi trasată decât de comunitate, de antreprenorii care au venit alături de fotbalul de sală practicat la Galați, apoi de municipalitate: Primăria și Consiliul Local. Satisfacția este enormă când cea mai de preț medalie îți aterizează la gât în urma unor investiții firești, nimic pompieristic care să ardă etape, și cu reprezentanții cetății prezenți pe toate palierele noțiunii de United: pe teren, în tribune și în contabilitate. În 2020 ne-a lipsit ENORM suportul fizic al fanilor, e marele minus al unui an fără precedent. Sperăm să-i reîntâmpinăm în sală cu ocazia unei noi finale…

Mulțumim și forza, UNITED!

Sustine clubul si distribuie articolul pe:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer