CS United Galati 4 - 3 Informatica Timisoara

March 14, 2017 - 5:00 pm at Sala Sporturilor Galati
  • Detalii
  • Rezumat

Futsal 2016-2017 – Etapa 21

Lot jucatori: Wellington „Nene” – Burdujel, Cireș, Lașcu, Moldoveanu, Cojoc, Crăciun, Tudose, Borges, Al Ioani, Apostol, Boubătrân, Ilieș
Marcatori: Cojoc (2), Borges, Lașcu
Antrenor principal: David Asandei
Antrenor secund: Alexandru Tănăsilă
Arbitri: Bogdan Sorescu (Pitești) – Gabriel Gherman (București)
Observator: Andrei Ioniță (București)
Cartonase galbene: Crăciun, Moldoveanu, Wellington

-United și-a adjudecat penultima finală și rămâne liderul Ligii I la futsal. Echipa pregătită de David Asandei și Alexandru Tănăsilă a jucat marți seara în sala Polivalentă Dunărea cu Informatica Timișoara. Cele două echipe considerate de specialiști ca principalele favorite la titlu din acest sezon nu au înșelat așteptările și au oferit publicului care a venit în număr foarte mare la sală dar și telespectatorilor un spectacol sportiv de nota 10. Informatica, cu un lot compus din internaționali sârbi, brazilieni, un finlandez și-a arătat intențiile de la început. „Nene”, care cu câteva ore înainte a devenit tătic a salvat două mingi grele și le-a dat avânt colegilor. „Leii” au ieșit la atac și au mușcat prima oară în min.6 când șutul lui Cojoc s-a oprit în plasă după ce a fost deviat de Nogueria. Partida a continuat în ritm alert și ocaziile au alternat la cele două porți. Avantajul gălățenilor s-a dublat în min.19 când Cojoc a transformat lovitura de la 6 metri obținută de Crăciun. Timișorenii au scos portarul, și-au creat superioritate și au redus diferența prin Savio.

La reluare, oaspeții au continuat cu aceeași tactică și au restabilit egalitatea prin Thiago. Gălățenii, cu un mental foarte bun, nu au acuzat șocul, au revenit și au trecut imediat în avantaj, brazilianul nostru Borges a șutat puternic, pe traiectoria mingii s-au interpus doi adversari și s-a făcut 3-2. Bănățenii nu au renunțat și au egalat din nou prin Nogueira. Finalul a fost incendiar, Thiago l-a faultat de la spate pe Burdujel și a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben, United a profitat și a dat lovitura decisivă în min.36 prin Lașcu. Cu această victorie foarte importantă, echipa gălățeană rămâne principala favorită la câștigarea sezonului regulat. În ultima etapă, „leii” vor juca în fieful campioanei City’us Tg. Mureș.